Ερώτημα Λ. Μαγιάκη προς τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου για το Σικιαρίδειο
Κοινωνία

Ερώτημα Λ. Μαγιάκη προς τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου για το Σικιαρίδειο

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Σικιαριδείου Ιδρύματος, οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι  κυβέρνηση και διοίκηση του Ιδρύματος «με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν το Σικιαρίδειο σε λουκέτο, τους εργαζόμενους στην ανεργία, τους καταρτιζόμενους στον κοινωνικό αποκλεισμό και τους γονείς τους σε απόγνωση».

Μεταξύ  των ερωτημάτων που θέτουν απευθύνουν και συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Δήμο Αμαρουσίου, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα των έργων στο Σικιαρίδειο για τη φιλοξενία του ΚΔΑΠ του Δήμου Αμαρουσίου, που ανακοινώθηκε πανηγυρικά από τη διοίκηση και τον Δήμο; Πότε θα ξεκινήσουν οι μελέτες; Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα; Θα παραμείνουν απλές ανακοινώσεις και δημοσιεύματα όπως είχε συμβεί ξανά και το 2018 με τον τότε δήμαρχο Αμαρουσίου κύριο Πατούλη; Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά ο Δήμος Αμαρουσίου και η διοίκηση του Ιδρύματος θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των εξαγγελιών τους».

Με βάση τα παραπάνω, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, «με δεδομένη τη βούληση του Δήμου για την υλοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας έτσι όπως εκφράστηκε στη συνάντηση της 19-5-2020 με τη διοίκηση του Ιδρύματος και της Ομοσπονδίας Γονέων» ερωτά τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο:

  1. Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες προκειμένου να υλοποιηθεί η προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Δήμου και του Σικιαριδείου Ιδρύματος, αφού η υλοποίηση της, έστω και σε μελλοντικό χρόνο, θα βελτιώσει τα οικονομικά του Ιδρύματος.
  2. Σκοπεύει ο Δήμος Αμαρουσίου να παρέμβει αποφασιστικά στο υπουργείο Εργασίας, από το οποίο εξαρτάται η χρηματοδότηση του Ιδρύματος, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, σύμφωνα και με τις ομόφωνες προτάσεις των εργαζομένων, της διοίκησης και των Γονέων.
  3. Σκοπεύει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει να εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο να εκφράζεται η βούληση του για τη χωρίς προβλήματα συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet