Ερώτημα Π. Κούκουζα για την απαλλοτρίωση  Κοινόχρηστου Χώρου στο Πολύδροσο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ερώτημα Π. Κούκουζα για την απαλλοτρίωση Κοινόχρηστου Χώρου στο Πολύδροσο Αμαρουσίου

Ερώτημα σχετικά με την απαλλοτρίωση του Κ.Χ. 460Α’ στην Π.Ε. 13 της περιοχής Πολυδρόσου Αμαρουσίου απευθύνει προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Σμυρνή και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Κώστα κ. Ρώτα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι Πέτρος Κούκουζας.

Ειδικότερα, ο κ. Κούκουζας θέτει τα εξής δεδομένα για τον προαναφερόμενο χώρο:

  1. Σε τμήμα του οικοπέδου που εμπίπτει ενός του Ο.Τ. 460Α επιβλήθηκε για πρώτη φορά απαλλοτρίωση ως χώρος παιδικής χαράς το έτος 1978.
  2. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου επέβαλε ξανά τη ρυμοτομική απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου οικοπέδου και τη δέσμευσή του πάλι ως κοινόχρηστο χώρο (παιδική χαρά).
  3. Η σύνταξη και η κύρωση της πράξης αναλογισμού έγινε το έτος 2009, αλλά ουδέποτε συντελέστηκαν, αφού δεν προσδιορίστηκε δικαστικώς η τιμή μονάδας αποζημίωσης.
  4. Ο Δήμος Αμαρουσίου φέρεται ως υπόχρεος καταβολής αποζημίωσης για τμήμα εμβαδού 158,66τ.μ. από το σύνολο της ιδιοκτησίας.
  5. Οι ιδιοκτήτες έχουν από 18.04.2019 καταθέσει προς τον Δήμο Αμαρουσίου αίτηση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 460Α και την άρση της απαλλοτρίωσης, αφού πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του άρθρου 32 του νόμου 4067/12 όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 4314/14.
  6. Ο Δήμος Αμαρουσίου κατ’ εξαίρεση δύναται να εισηγηθεί εκ νέου την επιβολή της απαλλοτρίωσης ή δέσμευσης του χώρου για τον ίδιο και μόνο σκοπό, μόνο εφόσον συντρέχει η πρόθεση και η οικονομική δυνατότητα για την άμεση καταβολή της αποζημίωσης στους δικαιούχους.
  7. Το πόσο που συνεπάγεται από τη σχετική έρευνα (αντικειμενικές αξίες κ.λπ.), ανέρχεται για το σύνολο του χώρου, δηλαδή και 616,05τ.μ. σε 296.689,70 ευρώ.
  8. Ο Δήμος έχει ταμειακά διαθέσιμα ύψους άνω των 30 εκατ. ευρώ.
  9. Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πολυδρόσου έχει καταθέσει το αίτημα της ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης του χώρου και την απόκτησή του ως κοινόχρηστου χώρου από τον Δήμο.

Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος ερωτά τη διοίκηση του Δήμου:

  1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την κατοχύρωση του συγκεκριμένου χώρου ως Κ.Χ. και την οριστική απόκτησή του από τον Δήμο;
  2. Για τη διαφανέστερη διαχείριση παρόμοιων περιπτώσεων, στις οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί η πράξεις απαλλοτριώσεων για διάφορους λόγους προτείνεται η δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία να εξετάσει, να αξιολογήσει και να ιεραρχήσει όλες τις περιπτώσεις και στη συνέχεια να εισηγηθεί σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet