Ερώτηση για τα δρομολόγια μεταφοράς φοιτητών της πόλης κατέθεσε στο Δ.Σ. το Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή
Κοινωνία

Ερώτηση για τα δρομολόγια μεταφοράς φοιτητών της πόλης κατέθεσε στο Δ.Σ. το Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 16/12/2021 η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, Μαίρη Διακολιού, κατέθεσε ερώτηση αναφορικά με τα δρομολόγια μεταφοράς Μαρουσιωτών φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη. Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση, το θέμα το έθεσε και μία δημότης.

Η δημοτική παράταξη αναφέρει σχετικά: «Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά πολλές οικογένειες του Αμαρουσίου, καθώς η υπηρεσία που επί χρόνια προσφερόταν από τον Δήμο πλέον καταργήθηκε και τα παιδιά τους ταλαιπωρούνται, αλλάζοντας δύο με τρεις συγκοινωνίες για να μεταβούν στις σχολές τους, πράγμα που γίνεται ακόμη δυσκολότερο, αλλά και επικίνδυνο λόγω κορωνοϊού. Είναι, δε, δυσάρεστο να γνωρίζει κανείς ότι η εν λόγω υπηρεσία παρέχεται ακώλυτα από άλλους Δήμους, όπως ο Δήμος Διονύσου, Κηφισιάς, Αγ. Παρασκευής, Αχαρνών, Ν. Ηρακλείου κ.λπ., ενώ στο Μαρούσι μας καταργείται.

Στην ερώτηση αυτή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ευ. Κάββαλος δήλωσε ότι ήταν παράτυπη η κυκλοφορία δημοτικού λεωφορείου σε άλλους Δήμους χωρίς να έχει τηρηθεί η απαραίτητη διαδικασία και ότι έως τον Φεβρουάριο 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη διαδημοτικής διαδρομής για να γίνει επανεκκίνηση της μεταφοράς φοιτητών.

Δεν απάντησε όμως στο ερώτημα πότε ανατέθηκε η μελέτη αυτή και στο γιατί ο Δήμος στο μεσοδιάστημα δεν μπορεί να μισθώσει ιδιωτικά πούλμαν ώστε να μην διακοπεί μία τόσο χρήσιμη υπηρεσία για πολλές οικογένειες.

Για τον λόγο αυτό η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, διά της επικεφαλής της, έστειλε έγγραφο ερώτημα στον κ. Κάββαλο, θέτοντας τα εξής διευκρινιστικά ερωτήματα:

  • Πότε ανέθεσε ο Δήμος την εκπόνηση μελέτης διαδημοτικής μεταφοράς; Η μελέτη αυτή ανατέθηκε στις δημοτικές υπηρεσίες ή σε ιδιώτη;
  • Αν ανατέθηκε σε ιδιώτη, σε ποιον, για ποιο ποσό και κυρίως με ποιο χρονοδιάγραμμα;
  • Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης πού πρέπει αυτή να υποβληθεί και τι άδειες πρέπει να χορηγηθούν;
  • Τέλος, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών, γιατί ο Δήμος δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μίσθωσης ιδιωτικού λεωφορείου (πούλμαν) για τη μεταφορά των φοιτητών;

Βρισκόμαστε εν αναμονή των έγγραφων απαντήσεων που ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε να μας δώσει και θα επανέλθουμε στο θέμα αν δεν τις λάβουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet