Ημερίδα για τον αυτισμό πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ημερίδα για τον αυτισμό πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Την επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Μοντέλα στήριξης και παρέμβασης για παιδιά με Αυτισμό στο Ειδικό Σχολείο», που διοργάνωσε στο δημαρχείο Αμαρουσίου η σχολική σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 2ης Περιφέρειας για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που εργάζονται σε ειδικά σχολεία, χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου σε θέματα Εκπαίδευσης Δημήτρης Καρλαύτης.

Καλωσορίζοντας, εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, τους συμμετέχοντες στην ημερίδα ο κ. Καρλαύτης σημείωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ότι «είναι μεγάλη τιμή για εμάς και ιδιαίτερα για τον δήμαρχο μας κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος αντιμετωπίζει με ευαισθησία όλα τα κοινωνικά ζητήματα και είναι μπροστάρης σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες, να φιλοξενούμε τη σημερινή εκδήλωση. Η απουσία του στο εξωτερικό δεν του επέτρεψε να είναι κοντά μας σήμερα. Σας μεταφέρω όμως τις θερμότατες  ευχές του για επιτυχία των στόχων της σημερινής ημερίδας».

Αναφερόμενος στο σημαντικό θέμα της ημερίδας ο κ. Καρλαύτης υπογράμμισε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την έμφαση που δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου στην υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ενημέρωσης του πληθυσμού πάνω σε ζητήματα πρόληψης της υγείας, λέγοντας ότι «Είναι καιρός η κοινωνία μας να αποκτήσει σωστή και πλήρη ενημέρωση σχετικά με το τι εστί αυτισμός, να αρχίσει να ενημερώνεται για τα βήματα που πρέπει να ακολουθούνται για την ομαλή ένταξη και κοινωνικοποίηση των αυτιστικών ατόμων, να αρχίσει να ευαισθητοποιείται σχετικά με τους τρόπους που μπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει τη ζωή των ατόμων αυτών καλύτερη και ευκολότερη. Στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής τους εργάζεται και η επιστήμη για αυτό και είναι πολύτιμη  η ενημέρωση όσον αφορά στις νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις στο θέμα του αυτισμού. Είναι καιρός να αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε, αλλά και να εστιάζουμε στο πως μπορούμε να παρέχουμε διευκόλυνση και προσέγγιση στη δυσκολία, στην αναπηρία, στο πάσχον άτομο και στην οικογένεια του, να εξασφαλίσουμε στο ίδιο και στο περιβάλλον του τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ζωής. Με αυτό ως ζητούμενο ο Δήμος Αμαρουσίου θα βρίσκεται πάντοτε κοντά σε πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που έχουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο και θα δίνουν έναυσμα για κοινωνική ευαισθητοποίηση».

Τους στόχους της ημερίδας ανέπτυξε στον χαιρετισμό της η σχολική σύμβουλος 2ης Περιφέρειας ΕΑΕ δρ. Ουρανία Χιουρέα, ενώ επί του θέματος τοποθετήθηκαν με εισηγήσεις ο κλινικός ψυχολόγος Στέργιος Νότας, η ψυχολόγος Σοφία Κουκουβίνου, η λογοπεδικός Μαρίτσα Καμπούρογλου, η εργοθεραπεύτρια Γιώτα Ζεργιώτη και η λογοθεραπεύτρια Μαρία Βακαλοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet