Ημερίδα για το παιδί με αυτισμό πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι
Κοινωνία

Ημερίδα για το παιδί με αυτισμό πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι

Την επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Το παιδί με ΔΑΦ στο γενικό σχολείο: Προτάσεις και προοπτικές» χαιρέτησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, παρουσία εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων που εργάζονται στα σχολεία της 2ης & 17ης  εκπαιδευτικής περιφέρειας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου εξήρε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των γονέων και της κοινωνίας».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τη δημοτική αρχή για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, με τη λειτουργία του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ στον Δήμο Αμαρουσίου, όπου, όπως αναφέρεται παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά, αλλά και στήριξης και ενημέρωσης στις οικογένειες.  Τόνισε, επίσης, «την υποχρέωση της Πολιτείας να είναι κοντά στις οικογένειες παιδιών με αυτισμό, χρηματοδοτώντας δομές εκπαίδευσης και απασχόλησης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια που έγινε από την πλευρά του Δήμου για να παραμείνει ανοικτή η μονάδα ειδικής αγωγής του Σικιαριδείου Ιδρύματος».

Στη ημερίδα υπό την οργανωτική ευθύνη της προέδρου της Επιτροπής, Σχολικής Συμβούλου 2ης Περιφέρειας ΕΑΕ δρ. Ουρανίας Χιουρέα, ειδικοί επιστήμονες ανέπτυξαν ζητήματα για τον αυτισμό όπως τον ρόλο του παιδιού με ΔΑΦ στην οικογένεια, στο σχολείο, στην κοινωνία, τη σημασία μιας διαφοροποιημένης διδασκαλίας με στόχο την ένταξη μαθητών με ΔΑΦ στο γενικό σχολείο, καθώς και παιδαγωγικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις εντός του σχολικού πλαισίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας Αμαρουσίου Δημήτρης Καρλαύτης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet