Η ΕΝΟΤΗΤΑ στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου
Κοινωνία

Η ΕΝΟΤΗΤΑ στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχε η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ. Ειδικότερα, αντιπροσωπεία από δημοτικούς συμβούλους και στελέχη της παράταξης παραβρέθηκαν στη δοξολογία στη Μητρόπολη, στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης και παρακολούθησαν τη μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ αναφέρονται τα εξής: “Ο μεγαλειώδης αγώνας κατά των Ιταλών εισβολέων, που ξεκίνησε από τα βουνά της Αλβανίας και συνεχίστηκε αργότερα κατά των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής, με τις θυσίες δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών και αμάχων, εμπνέει και σήμερα τον λαό και τη νεολαία για ανεξαρτησία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία.

Δυναμώνει τη θέλησή τους να αντισταθούν στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εκφράζουν, επιχειρώντας να κάμψουν το φρόνημά τους και να επιβάλουν ένα άλλο είδος οικονομικής κυριαρχίας των ‘αγορών’ στην πατρίδα μας.

Στην πόλη μας παραμένει πάντα επίκαιρο το αίτημα για την ανέγερση του μνημείου Εθνικής Αντίστασης, που παρά τις υποσχέσεις των δημοτικών αρχών, παραμένει πάνω από είκοσι χρόνια ανεκπλήρωτο”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet