Η Κοινότητα Αλληλεγγύης Αμαρουσίου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τα άτομα που έχουν ανάγκη
Κοινωνία

Η Κοινότητα Αλληλεγγύης Αμαρουσίου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τα άτομα που έχουν ανάγκη

Η Κοινότητα Αλληλεγγύης Αμαρουσίου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για να τα διανείμει σε άτομα που το έχουν ανάγκη, την Τρίτη 10/11, από τις 12.00, στη λαϊκή αγορά στο Κοιμητήριο της πόλης.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η συλλογικότητα αναφέρει:

Από το Σάββατο 07/11 μπήκαμε για ακόμη μια φορά σε ένα lockdown. Η αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση εκφράζεται πλήρως από την πολιτική του μικρότερου δυνατού κόστους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Πώς άλλωστε δικαιολογείται η στάση της μέχρι στιγμής, που από τη μία βρίσκει πόρους για καινούργια εξοπλιστικά, περισσότερους στρατιωτικούς και αστυνομικούς, ενώ από την άλλη δεν έχει «λεφτόδεντρα» για δασκάλους και αίθουσες, γιατρούς και νοσοκομειακούς, λεωφορεία και περισσότερους οδηγούς. Γιατί άνοιξε τον τουρισμό χωρίς μέτρα, άφησε χιλιάδες εργαζόμενους/ες να στοιβάζονται στους χώρους εργασίας, ενώ επικαλούνταν την ατομική ευθύνη και στοχοποιούσε τη νεολαία;

Η υγειονομική κρίση, μαζί με την οικονομική που έχει εντείνει, δημιουργούν μια ζοφερή πραγματικότητα γύρω μας. Για να την αντιμετωπίσουμε πρέπει να βασιστούμε ο ένας στην άλλον, με αλληλεγγύη. Αν περιμένουμε από αυτούς, που τα τελευταία δέκα χρόνια -μεταξύ άλλων- έχουν καταστρέψει τη δημόσια υγεία και έχουν καταστρατηγήσει τα εργασιακά μας δικαιώματα, να μας σώσουν από την πανδημία και τη φτώχεια που αυτή (ξανα)φέρνει, θα βρεθούμε προ άσχημων εκπλήξεων. Άλλωστε, την ώρα που ανακοινώνεται το lockdown, έχει ήδη ψηφιστεί ο νέος πτωχευτικός κώδικας και ανακοινώνεται ότι θα προχωρήσουν στην ψήφιση του νέου εργασιακού, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση, το κράτος και το κεφάλαιο αντιμετωπίζουν την κρίση σαν ευκαιρία -η τηλεργασία, εκ περιτροπής εργασία και ελαστικοποίηση αποτελούσαν εξάλλου πάγιες επιδιώξεις.

Απέναντι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση να παλέψουμε για τη ζωή – Να προτάξουμε την ταξική-κοινωνική αλληλεγγύη!

Μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης και τα διανέμουμε σε άτομα που το έχουν ανάγκη, μακριά από λογικές «επώνυμης» και μη φιλανθρωπίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet