Θανάτωσαν με φόλα δύο αδέσποτα
Κοινωνία

Θανάτωσαν με φόλα δύο αδέσποτα

Με αφορμή το απαράδεκτο περιστατικό θανάτωσης με φόλα δύο αδέσποτων ζώων στο πάρκο στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Πεντελικού στο Μαρούσι, όπως γνωστοποίησαν φιλόζωοι της περιοχής, ο Δήμος Αμαρουσίου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων, καταδικάζει το περιστατικό και καταγγέλλει όσους καταφεύγουν σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε ο Δήμος για το συμβάν προχώρησε στην περισυλλογή των άτυχων ζώων, και με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό δηλητηρίασης εφιστά την προσοχή των πολιτών στις βαρύτατες ποινές που επισύρει ο Νόμος 4039/2012 όσον αφορά σε ενέργειες τέτοιου είδους.

Ειδικότερα, το Αρ. 16 του Ν. 4039/2012 ορίζει: «Απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός».

Οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων α’ και β’ του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet