Θ. Αμπατζόγλου «Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ζητήματα παραγωγής πολιτισμού
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου «Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ζητήματα παραγωγής πολιτισμού

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στην παρουσίαση του βιβλίου «Πολιτισμός & Εξωστρέφεια» του δημοσιογράφου Κώστα Λασκαράτου & Εκδόσεων Ι. Σιδέρη, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, στoν κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης Αμαρουσίου.

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου Κώστα Λασκαράτου «Πολιτισμός & εξωστρέφεια», το οποίο αποτελεί αφιέρωμα στην ελληνική πολιτιστική διπλωματία. Ένας «οδηγός» στα χέρια των ανθρώπων που αγαπούν τον πολιτισμό και την ισχυρή δύναμή του, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλωσόρισε όλους τους παριστάμενους στο χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης, που αποτελεί φάρο γνώσης και Πολιτισμού, εξήρε το δημοσιογραφικό ταλέντο του συγγραφέα και τόνισε: «Το βιβλίο του Μαρουσιώτη Κώστα Λασκαράτου δεν μας δίνει απλή άποψη, μας δίνει γνώση και καλές πρακτικές σε πράγματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, την πολιτιστική διπλωματία, την εξωστρέφεια, την αλληλοκατανόηση. Εμείς εδώ στο Μαρούσι είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με παραγωγή πολιτισμού και αξιοποίηση του πολιτιστικού δυναμικού. Στηρίζουμε όλο τον πνευματικό κόσμο και αυτή τη στήριξη τη λαμβάνουμε πάλι πίσω διότι κάθε φορά ανεβαίνει το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας. Δεν θέλουμε να στεκόμαστε σε ότι είναι δεδομένο μέσα από την πολιτιστική μας ιστορία αλλά θέλουμε συνεχώς να εξελισσόμεθα στους σύγχρονους καιρούς».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet