Θ. Αμπατζόγλου: Ενισχύουμε τις δομές μας για την υποστήριξη των αδέσποτων
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου: Ενισχύουμε τις δομές μας για την υποστήριξη των αδέσποτων

Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2022 με την πρόεδρο, Μαριάννα Ζερβάκη και τα μέλη του Περιβαλλοντικού, Φιλοζωϊκού, Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου (ΠΕΦΙΠΟ), παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Στέφανου Τσιπουράκη και του αντιδημάρχου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, Γιάννη Ιωαννίδη.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η διαχείριση των αδέσποτων της πόλης – κυρίως γατών. Ο δήμαρχος αφού άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έχουν παρατηρηθεί από το νεοσύστατο και παράλληλα πολύ δραστήριο σύλλογο, στη συνέχεια παρουσίασε τις πολιτικές του Δήμου για το θέμα αυτό, αναφερόμενος στην πρόοδο των εργασιών για το καταφύγιο αδέσποτων που θα κατασκευαστεί στο Μαρκόπουλο Αττικής και για το οποίο ο Δήμος έχει βασικό ρόλο και για τις ενέργειες, όπως αύξηση κονδυλίων για την υποστήριξη των φιλοζωϊκών δραστηριοτήτων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Ο ΠΕΦΙΠΟ επιτελεί ένα σημαντικό έργο. Καταγράψαμε τις παρατηρήσεις τους και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και του νόμου φυσικά θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε, υποστηρίζοντας το έργο τους. Διαπιστώνουμε τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει και στον τομέα αυτό για εθελοντισμό. Καλούμε όλους τους φιλόζωους να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, για τον καλύτερο συντονισμό που ως τελικό αποτέλεσμα έχει την αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, ανθρώπους και ζώα, υποβάλλοντας τη συμμετοχή τους στο site του Δήμου μας. Τέλος, θεωρούμε και την εθελοντική συνδρομή κτηνιάτρων και καταστημάτων σχετικών με τα είδη για τους τετράποδους φίλους μας πολύ σημαντική, καθώς ολοκληρώνει τον κύκλο της προστασίας των αδεσπότων».

Στη συνάντηση από την πλευρά του Περιβαλλοντικού, Φιλοζωϊκού, Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου παραβρέθηκαν, ακόμη, ο επίτιμος πρόεδρος, Κώστας Γεωργίου η α’ αντιπρόεδρος, Εύα Μαυρίδου και τα μέλη Γιώτα Βλάχου, Ευθυμία Παπαναστασίου, Χρυσούλα Παπαναστασίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet