Θ. Αμπατζόγλου: Μέσα από την υγειονομική κρίση αναδείχθηκε ο κομβικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου: Μέσα από την υγειονομική κρίση αναδείχθηκε ο κομβικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στον κομβικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την υγειονομική κρίση, αλλά και στα εν εξελίξει έργα στο Δήμο Αμαρουσίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου στη διάρκεια τηλεοπτικής του παρουσίας στον «Blue Sky» (25/8/2020) στην εκπομπή «Ραντεβού με την Επικαιρότητα» με την Φωτεινή Βρύνα.

Ειδικότερα, ο κ. Αμπατζόγλου αναφέρθηκε:

  1. Στην υγειονομική κρίση: «Αναδείχθηκε ο κομβικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προστασία του πολίτη. Ο Δήμος Αμαρουσίου αντέδρασε άμεσα και πριν τις επίσημες οδηγίες με όλα εκείνα τα μέτρα (απολυμάνσεις σε δημοτικούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς, κ.ά.) για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Θέση μας είναι ότι πρέπει να ακολουθούμε συντεταγμένα ως πολιτεία τις αποφάσεις των ειδικών και να συμμορφωνόμαστε όλοι με αυτές. Για το επόμενο διάστημα και για ειδικότερα θέματα όπως τα σχολεία αναμένουμε τις σχετικές αποφάσεις».
  2. Στον ένα χρόνο θητείας στον Δήμο Αμαρουσίου: «Ήταν αναγκαίο να αντιμετωπίσουμε οικονομικά ζητήματα που βάρυναν τον Δήμο από διοικήσεις πριν το 2006, όμως με την εμπειρία μας στη διαχείριση ανάλογων ζητημάτων καταφέραμε να απαλλάξουμε τους δημότες από βάρη δεκάδων εκατομμυρίων. Παράλληλα, εκτελούμε το τεχνικό μας πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλά έργα σε πολλές γειτονιές (καθαριότητα, αθλητικοί χώροι, παιδικές χαρές, κοινωνική πολιτική, πολιτισμός κ.ά.) και διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για μεγαλύτερα όπως τα αντιπλημμυρικά».
  3. Στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα: «Βοηθούμε το Ίδρυμα μέσω του προγράμματος ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, σε συνεργασία με τη διοίκηση, τους γονείς και τους εργαζόμενους ώστε να πάρει μία ανάσα και να λειτουργήσει αξιοπρεπώς για τα παιδιά ΑμεΑ και τις οικογένειές τους. Είναι η περίπτωση που λέμε πως περισσεύουν τα λόγια και σημασία έχουν οι πράξεις και αυτό κάνουμε».
  4. Στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου: «Το Φεστιβάλ του Δήμου αποτελεί ένα θεσμό για την ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων. Πλειάδα αξιόλογων μουσικών ερμηνευτών, ηθοποιών, καλλιτεχνικών σχημάτων και με την συνδρομή των καλλιτεχνικών δομών και των συλλόγων της πόλης, υπόσχονται να προσφέρουν μία ανάσα αισιοδοξίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο στον φιλόξενο και ασφαλή χώρο του Αίθριου Θεάτρου Λεωφ. Κηφισίας 219. Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet