Κάλεσμα ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ για στήριξη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου
Κοινωνία

Κάλεσμα ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ για στήριξη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου

Να στηρίξουν τις «αγωνιστικές πρωτοβουλίες» του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου ενάντια στη διοίκηση του Δήμου καλεί τους πολίτες η ΚΟΒ (Κομματική Οργάνωση Βάσης) Αμαρουσίου του ΚΚΕ.

Αφορμή, η προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου να εκχωρήσει δραστηριότητες αυτού σε ιδιώτες, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση της ΚΟΒ:

Συνεχίζει την εκχώρηση δραστηριοτήτων του Δήμου σε ιδιώτες η δημοτική Αρχή Πατούλη 
Όχι σε Δήμο που χαρατσώνει τους δημότες για να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων  

Το ψεύτικο φιλολαϊκό προφίλ που προσπάθησε να δημιουργήσει η δημοτική Αρχή στις πρόσφατες κινητοποιήσεις  των εργαζομένων αποκαλύφθηκε για μια ακόμη  φορά.

Η διοίκηση Πατούλη, την Τρίτη 1η Αυγούστου, προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση μιας ακόμη δημοτικής υπηρεσίας, αυτής της συντήρησης και επισκευής των οχημάτων του Δήμου, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική σύμπλευση των δημοτικών αρχών, που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και λοιπές δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου, με την κυβερνητική πολιτική.

Στο πλαίσιο άλλωστε της ίδιας πολιτικής και η απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα, που επιχειρείται από κυβέρνηση και δημάρχους και που έχει στόχο να δημιουργήσει το κατάλληλο υπόβαθρο (έλλειψη προσωπικού) για να δοθεί τελικά ο χρυσοφόρος τομέας της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η εκχώρηση τομέων της καθαριότητας (συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου) δείχνει την προετοιμασία, αλλά και τις προθέσεις της διοίκησης Πατούλη. Θέλει να ξεμπερδεύει με το οργανωμένο εργατικό κίνημα, να χτυπηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, να συμβάλλει από τη θέση του Α΄ βαθμού Τοπικής Διοίκησης, σύμφωνα με τον ρόλο που της έχει ανατεθεί από τον Νόμο 3852/2010 («Καλλικράτης») στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των προϋποθέσεων, που απαιτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή στην ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων.

Αντί δηλαδή να έχει προχωρήσει, όπως όφειλε, στον σχεδιασμό και την εφαρμογή, μέσω των υπηρεσιών (ΟΕΥ) με κατάλληλες προσλήψεις, αλλά και αξιοποίηση του υφιστάμενου στελεχικού δυναμικού του προγράμματος συντήρησης και επισκευών, έπραξε το εντελώς αντίθετο. Ανέθεσε αυτή την αρμοδιότητα σε ιδιώτη.

Αυτές οι επιλογές που θα θίξουν γενικότερα τα λαϊκά στρώματα του Μαρουσιού σηματοδοτούν την:

  • Αύξηση του κόστους επισκευών και συντήρησης, που και πάλι θα κληθούν να  το πληρώσουν οι δημότες, μέσω των ανταποδοτικών τελών.
  • Κατάργηση στην πραγματικότητα των  οργανικών θέσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, που απασχολούνται στις αντίστοιχες θέσεις.

Εργαζόμενες εργαζόμενοι,

Το πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου μας αφορά όλους. Αφορά τους εργαζόμενους στον Δήμο, γιατί πρόκειται για τη δουλειά τους, αλλά και συνολικά την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, γιατί αυτοί θα κληθούν να καλύψουν το κόστος.

Η πάλη για το σταμάτημα αυτών των εξελίξεων, στην προοπτική ανατροπής της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μας τσακίζει, πρέπει να είναι ενιαία.

Να στηρίξουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, αλλά και να παρθούν αντίστοιχες  πρωτοβουλίες από σωματεία και φορείς του Μαρουσίου, για να μην εφαρμοστούν στην πράξη  οι αντιλαϊκές – αντεργατικές αποφάσεις της διοίκησης Πατούλη

Η απάντηση πρέπει να είναι ο κοινός αγώνας εργαζομένων και επαγγελματιών του Μαρουσιού απέναντι στην πολιτική, που φορτώνει με βάρη τα λαϊκά στρώματα και στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αλλά και γενικότερα ρήξη με το κεφάλαιο, την εξουσία του και τα κόμματά του, ενίσχυση και συμπόρευση με το ΚΚΕ. Για να δυναμώσουν οι αγώνες των εργαζομένων, για να δυναμώσει η συμμαχία τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Να γίνει πιο ισχυρό εκείνο το ρεύμα στο κίνημα που παλεύει σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, για την ανάκτηση των απωλειών, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς το χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet