Καθημερινά λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Καθημερινά λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου

Από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα θα λειτουργεί πλέον καθημερινά το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μετά την ενίσχυση της δομής με μία φαρμακοποιό και μία κοινωνική λειτουργό.

Η δράση χρηματοδοτείται κατά την προγραμματική περίοδο 2014 -2020 από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής και πιο συγκεκριμένα από τον θεματικό στόχο (ΘΑ) 9 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης, καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε μορφή διακρίσεων».

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μία επιτυχημένη κοινωνική παρέμβαση, που ξεκίνησε το έτος 2013 με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και το οποίο, όπως επισημαίνει ο Δήμος, έχει αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες νοικοκυριά της πόλης που ζητούν συμπαράσταση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Μέσω της ενίσχυσης της δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου με ανθρώπινο δυναμικό, στο πλαίσιο του προγράμματος θα καλύπτονται δωρεάν, σε μηνιαία βάση, οι ανάγκες σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα για άστεγους, άπορους και άνεργους συνανθρώπους μας, καθώς και για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν τα φάρμακά τους ή δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλιστικό ταμείο.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο εξασφαλίζει, όπως ενημερώνει ο Δήμος, τα απαραίτητα φάρμακα μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φορείς, αλλά, κυρίως, με τη συμμετοχή και κινητοποίηση των συλλογικών φορέων και των πολιτών, που ανταποκρίνονται και προσφέρουν φάρμακα, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε σχετικά:

«Ενισχύουμε με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας, που επί 5 συναπτά έτη έχει επιτελέσει σπουδαίο κοινωνικό έργο.

»Μέσα από την κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη των εθελοντών μας και με τη συνδρομή των εργαζομένων μας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, ώστε από κανέναν να μην λείπει το φάρμακο που έχει ανάγκη και κανείς να μην νιώθει μόνος και αβοήθητος».

Οι ενδιαφερόμενοι  συμπολίτες πρέπει να συμπληρώσουν σχετική «Αίτηση Συμμετοχής» και να την υποβάλουν στο γραφείο του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου που λειτουργεί στο ΝΠΠΠ ΟΚΟΙΠΑΔΑ (Παλαιολόγου 9, Μαρούσι, 3ος όροφος), καθημερινά 9:00 – 17:00.

Δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

  1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου (την παραλαμβάνει από το Κοινωνικό Φαρμακείο).
  2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας / Διαβατήριο ή Άδεια Παραμονής.
  3. Πρόσφατη Φωτογραφία.
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  5. Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο έγγραφο για την απόδειξη της κατοικίας.
  6. Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα ΔΟΥ, όλων των ενηλίκων ατόμων που διαβιούν στην οικία.
  7. Αντίγραφο του εντύπου Ε9, που αναφέρονται τα ιδιόκτητα ακίνητα.
  8. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ του ιδίου ή μελών της οικογένειας σε ισχύ.
  9. Ιατρική γνωμάτευση και συνταγογραφημένη φαρμακευτική θεραπεία (πρόσφατη και θα έχει εξάμηνη διάρκεια).
  10. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας μη θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας ή  Βεβαιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία ότι δεν είναι ασφαλισμένοι.
  11. Αποδεικτικά οφειλών (εφόσον υπάρχουν).
  12. Για ανήλικους πιστοποιητικό γέννησης.
  13. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής περί ποσοστού Αναπηρίας (σε περίπτωση αναπηρίας).
  14. Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρήσει χρήσιμο η κοινωνική λειτουργός (ανάλογα με την περίπτωση του αιτούντος).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις εργάσιμες ώρες στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2031936 και 213 2031915.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet