Καλές πρακτικές του Δήμου Αμαρουσίου παρουσιάστηκαν σε συνέδριο για τους ΟΤΑ μετά τον «Κλεισθένη»
Κοινωνία

Καλές πρακτικές του Δήμου Αμαρουσίου παρουσιάστηκαν σε συνέδριο για τους ΟΤΑ μετά τον «Κλεισθένη»

Τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Αμαρουσίου για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους πολίτες ανέπτυξαν διοικητικά στελέχη του Δήμου Αμαρουσίου στο Συνέδριο με θέμα «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον “Κλεισθένη”» που διοργανώθηκε στο Καρπενήσι, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Καρπενησίου και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Στο Συνέδριο, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά την παρέμβασή του διατύπωσε τη θέση ότι «ο “Κλεισθένης” είναι ένας νόμος που θα δημιουργήσει προβλήματα κυβερνησιμότητας στους Δήμους και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μια ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση την οποία έχει ανάγκη η χώρα μας».

Εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γεώργιος Διδασκάλου, στην εισήγησή του μίλησε για τις Smart Εφαρμογές μέσω των οποίων παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες από τους ΟΤΑ και αναφερόμενος ειδικότερα στο ψηφιακό Μαρούσι σημείωσε:

«Στο Μαρούσι εφαρμόζουμε πολλαπλά και διαφορετικά είδη management που ακολουθούν το όραμα και τις πολιτικές Διαχείρισης Ποιότητας, Διαχειριστικής Επάρκειας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου μας μέσα από:

  • Συστηματικές Διοικητικές και Λειτουργικές Διαδικασίες
  • Risk Management
  • Προληπτικές & Βελτιωτικές κινήσεις
  • Αναθεωρήσεις
  • Μέτρηση Δεικτών Ποιότητας & Αποδοτικότητας». 

«Όραμά μας», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας, «είναι ένας Πρότυπος Ψηφιακός Δήμος, με στόχο, το ψηφιακό άλμα στην παραγωγικότητα, την οικονομία, την ποιότητα υπηρεσιών και την ποιότητα ζωής. Ένας Δήμος που θα χαρακτηρίζεται από Ευελιξία – Καινοτομία – Διαφάνεια – Αξιοπιστία – Αποτελεσματικότητα, με τη διεκπεραίωση των υπηρεσιών εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά».

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη Δ/νσης Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Αμαρουσίου, Αθηνά Ζιώγα, ανέπτυξε το θέμα «Πολιτική Ανάπτυξης Στελεχών, Αξιοποίηση Πρακτικής από ΑΕΙ & ΑΤΕΙ και Υποδοχή Κοινωνικής Εργασίας».

Ως ιδιαίτερα καλές πρακτικές αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, από τους εισηγητές:

  • η συνεχής εκπαίδευση των στελεχών,
  • η εφαρμογή διαδικασιών Ολικού Ελέγχου,
  • οι πιστοποιήσεις διαδικασιών ISO, κ.τ.λ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ψηφίστηκε από τους πολίτες, ως Δήμος χρηστής διακυβέρνησης, στον οποίο απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, απέσπασε το 1ο Εθνικό Βραβείο για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που διοργάνωσε για πρώτη φορά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet