Καλή σχολική χρονιά από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου
Κοινωνία

Καλή σχολική χρονιά από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου

Καλή σχολική χρονιά εύχεται η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου σε μαθητές και γονείς και επισημαίνει τα προβλήματα στην εκπαίδευση αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στη μη φύλαξη των σχολείων, στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, στην Τράπεζα Θεμάτων και στις εξετάσεις από την Α΄ τάξη του λυκείου τις οποίες και χαρακτηρίζει «ανταγωνιστικές», όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, εύχεται ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ στους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής μας. Μία νέα σχολική χρονιά που άρχισε με συνέχιση της απαξίωσης της Δημόσιας Παιδείας, πριμοδοτώντας την ιδιωτική εκπαίδευση και τα φροντιστήρια.

  • Ο τρόπος διδασκαλίας, που θέλει τα παιδιά ρομποτάκια γρήγορης αφομοίωσης μεγάλου όγκου ύλης.
  • Η μη φύλαξη των σχολείων μετά την απόλυση των φυλάκων.
  • Η κατάργηση στην πράξη του «ολοήμερου» στο δημοτικό (από την έλλειψη προσωπικού). Η υποβάθμιση στην πράξη πολλών μαθημάτων με την καθυστερημένη πρόσληψη ωρομισθίων.
  • Οι ελλείψεις σε καθηγητικό δυναμικό, με αποτέλεσμα κάποιοι καθηγητές να διδάσκουν σε περισσότερα του ενός σχολεία.
  • Η Τράπεζα Θεμάτων στο λύκειο, που ανοίγει παραμονή εξετάσεων με 300 θέματα ανά μάθημα, σκορπίζοντας απόγνωση και πανικό.
  • Η μετατόπιση ολοένα προς μικρότερες ηλικίες των ανταγωνιστικών εξετάσεων (από την Α΄ Λυκείου) μετατρέπει τη χαρά της γνώσης σε διαρκές άγχος κι εφιάλτη.

Με τη στέρηση ελεύθερου χρόνου και τη διαρκή πίεση αποσκοπούν στη δημιουργία μίας κοινωνίας-κοπαδιού άβουλων πολιτών–πελατών, που ακολουθούν χωρίς κριτήριο, ό,τι τους «πουλάνε» τα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης και που αποστηθίζουν γνώσεις-χαρτομάνδηλα μίας χρήσης για διαρκείς εξετάσεις-καψόνι (για όσους μπορούν να πληρώνουν ακριβά ιδιαίτερα και φροντιστήρια, παροχής γνώσεων κονσέρβας με θέματα SOS). Παράλληλα οι αυξανόμενες οικονομικές δυσκολίες στις οικογένειες επιβαρύνουν τη διάθεση και θέληση για μελέτη και παιχνίδι κάνοντας να μοιάζει μάταιη κάθε προσπάθεια. Η έλλειψη ελπίδας οδηγεί στην απελπισία και τη βία που κάνει την εμφάνισή της στο σχολείο, είτε με τη μορφή του «bullying», είτε με τη μορφή των νοσταλγών του Χίτλερ και του ναζισμού, κάνοντας το περιβάλλον του σχολείου από δυσάρεστο, έως αποκρουστικό.

Μόνο με τη μόρφωση και τον πολιτισμό, ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει, να επιλέγει, να ονειρεύεται, να είναι χαρούμενος, να είναι ελεύθερος. Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος του σχολείου και σ΄ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις όλων, παιδιών, γονιών, καθηγητών. Για να ξημερώσει για τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και για όλους μαζί, ένα καλύτερο αύριο.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΧΑΡΑ, ΤΗ ΖΩΗ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet