Κατάμεστο το δημαρχείο Αμαρουσίου σε διάλεξη του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου
Κοινωνία

Κατάμεστο το δημαρχείο Αμαρουσίου σε διάλεξη του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου

Μια πολύ σημαντική διάλεξη με θέμα «Ολιστική αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου» πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου στο πλαίσιο του νέου κύκλου μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Στη διάλεξη, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον ιατρό Φυσικής Ιατρικής, Μιλτιάδη Καράβη, παρευρέθη και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της διΆ βίου εκπαίδευσης για κάθε πολίτη λέγοντας ότι, «ενημερωμένος πολίτης σημαίνει άξιος πολίτης».

Ο κ. Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των πολιτών στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου επισημαίνοντας ότι «η χρησιμότητά του και η γνώση που προσφέρει είναι αναντικατάστατη, καθώς διευρύνει τους ορίζοντες μας και μας προσφέρει χρήσιμες συμβουλές στην καθημερινότητά μας».

Λίγα λόγια για τη διάλεξη

Πόσο εύκολη είναι η αντιμετώπιση του πόνου όταν τα φάρμακα δεν είναι αρκετά; Παράγοντες όπως η άσκηση, η διατροφή, ο καλός ύπνος και η εσωτερική ηρεμία παίζουν τεράστιο ρόλο στην ανάρρωση και την αντιμετώπιση του πόνου, αρκεί βεβαίως να υπάρχει και ένας γιατρός με τον οποίο ο ασθενής να μπορεί να επικοινωνήσει ουσιαστικά.
Υπάρχουν πολλές θεραπείες που παρέχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά με εκείνες της κλασικής ιατρικής και ενισχύουν σημαντικά τον οργανισμό όταν οι συνήθεις μέθοδοι δεν είναι αρκετές.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η φυσιολογία του πόνου όταν έχει άμεση σχέση και με τα συναισθήματα, γεγονός που εξηγεί τον λόγο για τον οποίο η έντασή του είναι μεγαλύτερη όταν υπάρχει άγχος και κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα, όπως απογοήτευση.

Οι δυνατότητες του εγκεφάλου μας είναι τόσο μεγάλες, που ίσως είναι το μόνο μέγεθος που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους.

Άσκηση, ολιγοφαγία, έκπληξη προς τον εγκέφαλο χαρίζουν όχι μόνο το ζην αλλά και το ευ ζην.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet