Κατά ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου το Σωματείο Εργαζομένων
Κοινωνία

Κατά ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου το Σωματείο Εργαζομένων

Κατά ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου τίθεται το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου.

Σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου σημειώνεται:

Δι ευχών των εργολάβων

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου εφαρμόζει πιστά το σχέδιο για αποδεκατισμό του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών και εξυπηρετεί συμφέροντα του κεφαλαίου – εργολάβων.

Μπροστά στην εφαρμογή των σχεδιασμών της για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου η δημοτική Αρχή του κ. Πατούλη και προέδρου της ΚΕΔΕ ισοπεδώνει κάθε διαδικασία.

Στις 24/7/2018 ήμερα εθνικού πένθους έφερε στην οικονομική επιτροπή την εκχώρηση της συντήρησης σε εξωτερικό συνεργάτη ( 3,5 εκατ. ευρώ) τη συντήρηση οχημάτων. Στις 30/8/2018 έφερε την εκχώρηση του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη για 12 χρόνια.

Ο δήμαρχος την ώρα που κτίζει το φιλολαϊκό προφίλ και με στραμμένο το βλέμμα στον Δήμο Αθηναίων την ίδια ώρα δεσμεύει τα ανταποδοτικά τέλη (λεφτά των δημοτών) για 12 χρόνια και υπονομεύει τις οργανικές θέσης εργασίας με αποτέλεσμα κάποιοι να μείνουμε στον δρόμο. Του θυμίζουμε λίγες πετυχημένες εργολαβίες που χρέωσαν τους δημότες του Δήμου Αμαρουσίου.

Για να ξεπαγώσουν οι χυμοί στα δέντρα έδωσε την υπηρεσία πράσινου για 1,5 εκατ. ευρώ, για την επισκευή των οχημάτων σε εξωτερικά συνεργεία 3,5 εκατ. ευρώ, για την παρκοεταιρεια δώσαμε μερικά εκατομμυριάκια χωρίς να έχει λειτουργήσει. Θα ξεχνά φαίνεται τον Φεβρουάριου του 2014 το με αριθμό κυκλοφ. ΜΕ 88334 σκουπάκι που επισκευάστηκε σε εξωτερικό συνεργείο και κόστισε 10.000 ευρώ, η επισκευή του στις 4/4/2014, μόλις λειτούργησε πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς. Επίσης, απορριμματοφόρο μετά από ακριβοπληρωμένη επισκευή σε εξωτερικό συνεργείο πήρε φωτιά στην Αττική Οδό και καταστράφηκε. Δώσαμε τη μεταφορά των ογκωδών σε ιδιώτη με την αιτιολογία ότι δεν έχουμε οχήματα και τη μεταφορά την κάνουμε με τα οχήματα του Δήμου ΙΕΙ 8249 ΙΕΙ 8250 και με προσωπικό του Δήμου μας.

Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων δεν αντιμετωπίζονται, όμως, μόνο με τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα τοπικά πρωτοβάθμια συνδικάτα, οι αντιδράσεις χρειάζεται να γενικευτούν και να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και την κοινωνία που θα κληθεί να πληρώσει τα υπερκέρδη των εργολάβων.

Όλα τα παραδείγματα από τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών δείχνουν ότι όλοι, χρήστες των υπηρεσιών και εργαζόμενοι, βγαίνουμε ζημιωμένοι. Όλοι εκτός από τους ιδιώτες εργολάβους που γεμίζουν με τεράστια ποσά την τσέπη τους.

Η διοίκηση του Δήμου προφανώς επιχειρεί να μας πιάσει στο ύπνο. Δηλώνουμε ότι θα τους υποδείξουμε τον δρόμο που πήραν και άλλοι. Οι δημότες έχουν καταλάβει ότι ο δήμαρχος παρέδωσε το Μαρούσι. Καλούμε τους συναδέλφους σε ετοιμότητα, δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα που επιχειρεί η διοίκηση Πατούλη. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet