Κλείνει τις πύλες του δάσους Συγγρού μετά τη δύση του ηλίου το ΙΓΕ
Κοινωνία

Κλείνει τις πύλες του δάσους Συγγρού μετά τη δύση του ηλίου το ΙΓΕ

Η νέα διοίκηση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) αποφάσισε ότι πλέον θα κλείνουν οι πόρτες του Δάσους Συγγρού με τη δύση του ηλίου.

«Ήδη οι πολίτες έχουν δηλώσει έμπρακτα την αντίθεσή τους στον περιορισμό της χρήσης του Δάσους και τη μερική αποκοπή του από την κοινωνία» επισημαίνει η επικεφαλής της παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, Μαίρη Διακολιού, η οποία τονίζει, επίσης, ότι η παράταξή της συντάσσεται δίπλα στους πολίτες.

Μάλιστα, η παράταξη κατέθεσε και σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.

Η ερώτηση:

Η νέα διοίκηση του ΙΓΕ, που διαχειρίζεται το Δάσος Συγγρού, εξέδωσε ανακοίνωση βάσει της οποίας οι πολίτες δεν θα έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται το Δάσος μετά τη δύση του ηλίου.

Είναι γνωστό ότι το Δάσος Συγγρού αποτελεί χώρο αναψυχής και ξεκούρασης εκατοντάδων Μαρουσιωτών και πολιτών άλλων δήμων και έχει ενταχθεί στη λειτουργία της πόλης μας με θετικό τρόπο.

Ο περιορισμός της χρήσης του έχει προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις από δημότες, οι οποίοι δίκαια διαμαρτύρονται για τη μερική αποκοπή του Δάσους από την κοινωνία και αγωνιούν αν αυτός ο περιορισμός είναι η αρχή μίας σειράς περιορισμών που στόχο έχουν τη διευκόλυνση της κερδοσκοπικής εκμετάλλευσής του.

Ερωτάται:

Ποια η θέση του Δήμου Αμαρουσίου για το θέμα;

Έχει ο Δήμος Αμαρουσίου την πρόθεση να υπερασπιστεί το δικαίωμα των Μαρουσιωτών να κάνουν ελεύθερη χρήση του Δάσους υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στη νέα διοίκηση;

Έχει ο Δήμος Αμαρουσίου την πρόθεση να συνεργαστεί με άλλους Δήμους (π.χ. Δήμος Κηφισιάς) προκειμένου να συντελέσουν στο να αναστραφεί η εν λόγω απόφαση του ΙΓΕ;

Έχει ο Δήμος Αμαρουσίου την πρόθεση να συμβάλλει σε συνεργασία με τους πολίτες ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η απόφαση αυτή και να ανακοπεί κάθε μελλοντική αντίστοιχη πρόθεση της νέας διοίκησης του ΙΓΕ;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet