Κρήτες και Πόντιοι τα… έψαλαν στον δήμαρχο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Κρήτες και Πόντιοι τα… έψαλαν στον δήμαρχο Αμαρουσίου

Τις ευχές τους για το Νέο Έτος και για καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του έδωσαν η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Κρηταγενής Ζευς» και ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» ψάλλοντας στον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, τα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα συνοδεία της λίρας.

Με παραδοσιακές ενδυμασίες παρουσίασαν τα κάλαντα από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, την Κρήτη και τον Πόντο.

Μετά τις κρητικές μελωδίες, ο πρόεδρος Κωστής Σηφάκης και τα μέλη της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου, αντάλλαξαν ευχές και κεράσματα με τον δήμαρχο ο οποίος τους ευχαρίστησε για την πολύχρονη συνεργασία και υποστήριξη του έργου της διοίκησης. Με τη σειρά του το προεδρείο της Ένωσης μετέφερε, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, τη σταθερή υποστήριξή του στο πρόσωπο του δημάρχου και στα επόμενα βήματά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής.

Τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου, συνοδευόμενα από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημήτρη Κοσμίδη, ντυμένα με την τυπική ποντιακή ενδυμασία, ερμήνευσαν τα ποντιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και χόρεψαν σε ποντιακούς ρυθμούς.

Ο κ. Πατούλης ανταπέδωσε τις ευχές, ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο πρόσωπό του, ενώ εξήρε τη συμβολή και των δύο συλλόγων στη διατήρηση ζωντανών των παραδόσεων και των εθίμων των τόπων τους και τη μετάδοσή τους στη νέα γενιά.

«Σας ευχαριστώ για την πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια της διοίκησης μας στον Δήμο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας και να στηρίζουμε την προσπάθεια των συλλόγων σας να κρατάτε τους νέους μας σε επαφή με τις παραδόσεις του τόπου μας» τόνισε ο κ. Γ. Πατούλης και ευχήθηκε «Καλή χρονιά υγείας και δημιουργίας σε όλους».

Ευχές με τους συλλόγους της πόλης αντάλλαξαν, επίσης, η δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Ελένη Βλάχου-Σταματάκη και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet