Κρίσιμα ερωτήματα των εργαζομένων του Σικιαριδείου προς τη διοίκηση του Ιδρύματος
Κοινωνία

Κρίσιμα ερωτήματα των εργαζομένων του Σικιαριδείου προς τη διοίκηση του Ιδρύματος

Με επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος, Θανάσης Σπύρου και η γενική γραμματέας, Ελευθερία Φραγκογιάννη, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Σικιαριδείου Ιδρύματος, που εδρεύει στο Μαρούσι, απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος, τα οποία άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του.

Τα αιτήματα αυτά αφορούν τόσο οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εργαζόμενους, όσο και θέματα μεταφορών των καταρτιζομένων.

Ειδικότερα, στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

Κύριε Πρόεδρε,

Με την έναρξη της λειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος παρατηρούνται πάλι καταστάσεις οι οποίες ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και παρακωλύουν το έργο μας, όπως η ασυνέπεια στην καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού, η μίσθωση πούλμαν και η διενέργεια συνοδείας των καταρτιζομένων από τους εργαζόμενους με αυτοκίνητα του Ιδρύματος, μολονότι υπάρχει η δέσμευση από την Περιφέρεια για την πραγματοποίηση των δρομολογίων.

Ξαναβρισκόμαστε στην ίδια δυσάρεστη θέση, με το ίδιο αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχίας, αλλά και με την ελπίδα ότι το μεταβατικό αυτό στάδιο θα οδηγήσει στη βελτίωση και όχι σε σύγχρονο Καιάδα.

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων και με αφορμή την επανέναρξη των προγραμμάτων, αιτούμαστε ενημέρωση του προσωπικού σχετικά με τα ζητήματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας. Τα ζητήματα αυτά προκύπτουν και ως συνέχεια της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε από εσάς τον Ιούλιο.

Σχετικά με τα οικονομικά, σε τι φάση βρισκόμαστε με την εισροή χρημάτων από πηγές όπως το κρατικό λαχείο (το οποίο στην ενημέρωση λέγατε εντός Αυγούστου) και με την τακτική επιχορήγηση. Γνωρίζουμε από δημοσίευση του αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμέρου, ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί η κατανομή του ποσού προς τα Ιδρύματα. Πότε θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση των δεδουλευμένων;

Πότε θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εργασιών που απαιτούνται για να  γίνει αίτηση για ένταξη στο νοσήλειο των ΚΔΗΦ, με το οποίο αναμένουμε 4πλασιασμό των εσόδων από τον ΕΟΠΥΥ.

Πότε θα γίνει η έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση και συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες έχουν σοβαρά προβλήματα.

Πότε θα ξεκινήσει η μεταφορά των καταρτιζομένων με πούλμαν της Περιφέρειας, καθώς μέχρι να γίνει αυτό οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να πραγματοποιούν τη συνοδεία των καταρτιζομένων με αυτοκίνητα του Ιδρύματος.

Παρά την επικρατούσα αβεβαιότητα, το σύνολο των εργαζομένων διατηρεί αμείωτο  τον επαγγελματισμό και την αγάπη σε αυτό που κάνουν και δίνουν καθημερινώς τον καλύτερο εαυτό τους για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα,  αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι, σε πείσμα των καιρών, είμαστε οι βασικοί πυλώνες που κρατάμε όρθιο και ανοιχτό το Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

Θεωρούμε αυτονόητο όμως ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις, πειστικές, με ουσία και με προοπτική για το μέλλον εν πρώτοις από την πλευρά σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet