«Κόλαση» η μονοδρόμηση της οδού Φραγκοκλησιάς για τους εργαζόμενους σε εταιρείες της περιοχής
Κοινωνία

«Κόλαση» η μονοδρόμηση της οδού Φραγκοκλησιάς για τους εργαζόμενους σε εταιρείες της περιοχής

Πρόβλημα στους εργαζόμενους στις εταιρείες της οδού Φραγκοκλησιάς στο Μαρούσι έχει δημιουργήσει η μονοδρόμηση της οδού, όπως καταγγέλλει στο ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ μία εργαζόμενη, η οποία αντιμετωπίζει μια «κόλαση», όπως αναφέρει, κατά την προσέλευση στην εργασία της, αλλά και την αποχώρησή της από αυτήν.

Φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι σε εταιρείες της οδού Φραγκοκλησιάς και των πέριξ οδών αντιμετωπίζουν μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση, καθώς δεν έχουν άλλον δρόμο «διαφυγής» πέραν της Λεωφόρου Κηφισιάς. Το μποτιλιάρισμα, ειδικά τις απογευματινές ώρες είναι, όπως επισημαίνει η εργαζόμενη, πολύ μεγάλο και οι οδηγοί αναγκάζονται να παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους επί ώρες έως ότου φτάσουν στη Λεωφόρο.

Οι έξοδοι που είχαν πριν τη μονοδρόμηση ήταν, όπως μας ενημερώνει η εργαζόμενη, οι εξής:

  • Από Αιγιαλείας για έξοδο στην Κηφισίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.
  • Από Αμαρουσίου-Χαλανδρίου για Μαρούσι, ανεβαίνοντας τη Φραγκοκλησιάς κάνοντας αριστερά στο φανάρι (Σωρού κ.τ.λ.).
  • Από Αμαρουσίου-Χαλανδρίου ανεβαίνοντας της Φραγκοκλησιάς κάνοντας δεξιά στο φανάρι για Χαλάνδρι.
  • Από Αμαρουσίου-Χαλανδρίου για Μαρούσι, ανεβαίνοντας τη Φραγκοκλησιάς κάνοντας αριστερά στο φανάρι και έξοδο αριστερά προς  Δαχτυλίδι και Αττική οδό.
  • Από Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, ανεβαίνοντας τη Φραγκοκλησιάς (όπου εκεί ξεκινάει το πρόβλημα των κατοίκων) και φεύγοντας ευθεία για Πολύδροσο.

Ακόμη, όπως τονίζει η ίδια, εργαζόμενοι που έρχονται στην περιοχή από το κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να κάνουν βόλτες γύρω από το τετράγωνο για να μπορέσουν να εισέλθουν στους χώρους στάθμευσης της Φραγκοκλησιάς.

Η ίδια έχει, μάλιστα, αποστείλει σχετικά μηνύματα στον Δήμο Αμαρουσίου προκειμένου να επιληφθεί του θέματος.

Μερικά από αυτά κοινοποίησε στο «Ε», τα οποία και δημοσιεύουμε:

Μήνυμα 1ο

Δεν ενημερώθηκε καμία εταιρεία για τις αλλαγές που επρόκειτο να γίνουν. Τα ερωτήματα λοιπόν είναι τα εξής:

Εργαζόμαστε πάνω από 1.000 άτομα στη Φραγκοκλησιάς και στα γύρω στενά, δηλαδή η δική μας ποιότητα ζωής δεν έχει σημασία για τον Δήμο, που θα πρέπει να μένουμε κολλημένοι στην κίνηση 2 ώρες για να πάμε στα σπίτια μας;

Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει για το από πού θα βγαίνουν στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου τα οχήματα που βγαίνουν από τρία πάρκινγκ που βρίσκονται στη Φραγκοκλησιάς; Δηλαδή στην ήδη μπλοκαρισμένη Κηφισίας θα προστιθέμεθα και εμείς που θέλουμε να βγούμε Αμαρουσίου-Χαλανδρίου;

Επίσης θα πρέπει η Τροχαία να βρίσκεται καθημερινά και να μοιράζει κλήσεις στα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Αιγιαλείας και Φραγκοκλησιάς.

Κατανοώ ότι η μελέτη είναι από το 2016 και έπρεπε να υλοποιηθεί, αλλά πρόκειται προφανώς για μια μελέτη που δεν έλαβε υπόψιν τις ανάγκες και των υπολοίπων συμπολιτών και εργαζομένων και ο μελετητής δεν στάθηκε ούτε λεπτό της ημέρας στο σημείο για να αντιληφθεί τον όγκο των αυτοκινήτων που ανακουφίζει προς την Αμαρουσίου-Χαλανδρίου η άνοδος της οδού Φραγκοκλησιάς.

Μήνυμα 2ο

5:10 το απόγευμα και είμαστε μετά τις δουλειές μας εγκλωβισμένοι προσπαθώντας 40 λεπτά να βγούμε στην Κηφισίας! Οι οδηγοί που θέλουν να κινηθούν προς Αθήνα, ενώ προηγουμένως έφευγαν από την Αιγιαλείας, τώρα προστίθενται και αυτοί στην Κηφισίας αναγκασμένοι να κάνουν έναν περιττό κύκλο.

Και ξαναρωτάω, η δική μας ποιότητα ζωής κ. δήμαρχε έχει μικρότερη αξία από την ποιότητα ζωής των δημοτών σας; Που στην ουσία τα συγκροτήματα κατοικιών ξεκινούν από την Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και πάνω. Έως και το νούμερο 10 στην οδό Φραγκοκλησιάς υπάρχουν καταστήματα και εταιρείες, αναρωτήθηκε κανένας από τους μελετητές και εμπνευστές του έργου πώς θα ερχόμαστε και πώς θα φεύγουμε από τις δουλειές μας;

Μήνυμα 3ο

Αξιότιμοι κύριοι,

Επισυναπτόμενες θα βρείτε τις προηγούμενες εξόδους που είχαμε για να φύγουμε, που με τη μονοδρόμηση πια είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε για ώρες στο ίδιο σημείο.

Μπορεί ο «μελετητής» του έργου να μας προτείνει εναλλακτικές για το πώς θα φεύγουμε π.χ. προς Αθήνα;

Για το πώς θα μένουμε μέσα στον χώρο του πάρκινγκ για ώρα περιμένοντας να μας δώσουν δρόμο να μπούμε στη Φραγκοκλησιάς;

Για το πώς θα αποφύγουμε να τρακάρουμε δύο αυτοκίνητα που προσπαθούν να βγουν στον ίδιο δρόμο έχοντας και αριστερά και δεξιά σε όλες τις λωρίδες αυτοκίνητα; (για να μην σχολιάσω όλη τη δεξιά λωρίδα που είναι μόνιμα κλειστή με παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα).

Μπορείτε να έρθετε οι υπεύθυνοι του έργου στις 17:15 στην οδό που μονοδρομήσατε να μας πείτε τους τρόπους για να αποφύγουμε όλα τα άνωθι;

Γιατί δεν αφήσατε το κομμάτι από την αρχή της Φραγκοκλησιάς μέχρι το 11-15 (εκεί που συναντώνται Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και Φραγκοκλησιάς) κανονικά με δύο κατευθύνσεις;

Μπορούσατε απλώς να κλείσετε το κομμάτι που ανεβαίνει προς Πολύδροσο, από τη στιγμή που οι κάτοικοι εκεί έχουν το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα.

Αναμένω τις ενέργειες και τις απαντήσεις σας.

Σχετικά άρθρα

5 Comments

  1. Γεώργιος-Αναστάσιος Υψηλάντης

    Αίσχος! Ας βγει ο Δήμαρχος και να αναλάβει τις ευθύνες του!

  2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Η ΚΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ
    ΡΩΤΗΣΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ?
    ΜΗΠΩΣ Η ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΗΚΟΣ?

    1. Ελενα

      Ενώ τώρα που δεν τηρει κανείς την μονοδρόμηση απο Αμαρουσιου Χαλανδριου μεχρι τη Σάμου είμαστε πολύ καλύτερα οι κατοικοι του Πολυδρόσου. Όταν ομως γίνει καποιο ατύχημα τότε κανείς δεν θα ξερει τίποτα. Κάθε μερα κινδυνευουν τα παιδια μας στα σχολικα.

    2. Νικολέτα

      Μένω φραγκοκκλησιας και δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο!

  3. ΘΟΔΩΡΗΣ

    Κανείς μα κανείς δεν τηρεί την μονοδρόμηση από την αρχή της φραγκοκλησιάς μέχρι την οδό σάμου.
    Καθίστε ένα βράδυ η ένα απόγευμα να δείτε τι γίνεται.Αφού δεν την τηρεί κανείς την μονοδρόμηση τρέχουν και όλας ανάποδα.Κάπουα στιγμή θα γίνει ατύχημα με όσους ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ την μονοδρόμηση.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet