Κ.Π. «Προνόη»: Παρέμβαση πρόληψης του bullying στο 10ο Δημοτικό Αμαρουσίου
Κοινωνία

Κ.Π. «Προνόη»: Παρέμβαση πρόληψης του bullying στο 10ο Δημοτικό Αμαρουσίου

Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς επισκέφθηκαν την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, έπειτα από αίτημα της υπευθύνου Αγωγής Υγείας Β΄ Περιφέρειας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου για να ενημερώσουν τους μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης δημοτικού για το πρόγραμμα «Ακούω – Βλέπω – Μιλάω» που αναφέρεται στον εκφοβισμό και πιο συγκεκριμένα στον σχολικό εκφοβισμό.

Η παρέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευμένους εθελοντές του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων με τη στήριξη της συντονίστριας της ομάδας Εθελοντών, κοινωνικής λειτουργού – ψυχοθεραπεύτριας, Αρχοντούλας Αλεξάκη-Αναστασοπούλου.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τη διαφορετικότητα και τον σωστό χειρισμό απέναντι σε ένα άτομο ή μια ομάδα που «μειονεκτούν».  Επιπλέον, στοχεύει στο να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια της ομαδικότητας και του σεβασμού.

Οι συνολικά 124 μαθητές μέσα από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν άρχισαν, όπως ενημερώνει το Κέντρο, να καταλαβαίνουν την ουσιαστική έννοια του εκφοβισμού και αυτό τους έδωσε το κίνητρο να ενδιαφερθούν παραπάνω για το θέμα και να κάνουν επιπλέον ερωτήσεις. Υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τη μεριά τους και αυτό ικανοποίησε τα μέλη της «Προνόη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet