Κ. Ρώτας: Λαϊκισμός & παραπληροφόρηση από την Ενότητα για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι
Κοινωνία

Κ. Ρώτας: Λαϊκισμός & παραπληροφόρηση από την Ενότητα για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι

Για «λαϊκισμό» και «παραπληροφόρηση» κατηγορεί τη δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Κωνσταντίνος Ρώτας, απαντώντας στην παράταξη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι.

Σε απάντηση όσων αναφέρει η παράταξη Ενότητα Ανατροπή για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι, ο κ. Κ. Ρώτας επισημαίνει τα εξής:

Πρώτον: Λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις του ΣτΕ., το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου ψήφισε στην τακτική συνεδρίαση στις 31/7/2018 τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι.

Δεύτερον: Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, περιλαμβάνοντας όλες τις προδιαγραφές της τέχνης και της επιστήμης, έχουν εκπονηθεί με την καθοδήγηση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, συγκοινωνιολόγου κ. Ευάγγελου Ματσούκη, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που έχει τον έλεγχο των κυκλοφοριακών μελετών στον Δήμο.

Τρίτον: Οι ρυθμίσεις δεν επεμβαίνουν και δεν αλλάζουν την παγιωμένη εδώ και 10-15 χρόνια κατάσταση, όσον αφορά στους παράδρομους της Αττικής Οδού. Οι τελευταίοι ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, η οποία, αν επιθυμεί μπορεί να διαφοροποιήσει το καθεστώς λειτουργίας τους π.χ. εφαρμόζοντας παλαιότερες αποφάσεις του 1995  ή εισάγοντας νέες. Για τις αιτιάσεις σχετικά με την εξυπηρέτηση του Μall κ.λπ. θα πρέπει να απευθυνθείτε επομένως στην Περιφέρεια λόγω αρμοδιότητας και όχι στον Δήμο.

Τέταρτον: Θα έπρεπε να γνωρίζετε εσείς κ. Μαγιάκη και η παρέα σας ότι καμία διάνοιξη και διαπλάτυνση δρόμου δεν μπορεί να γίνει στην περιοχή του Mall και του υπουργείου Παιδείας, μετά την τελευταία απόφαση του ΣτΕ με την οποία κατέπεσε ο Ολυμπιακός νόμος και με τον οποίο είχε πολεοδομηθεί η περιοχή.

Πέμπτον: Η κυκλοφοριακή μελέτη είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και γόνιμου διαλόγου με τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους και τους κατοίκους που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Έκτον: Ας μη γινόμαστε όλοι ειδικοί επί παντός επιστητού και ας σεβαστούμε την επιθυμία της πλειοψηφίας των κατοίκων που συμφωνούν και απεδέχθησαν τις ρυθμίσεις, όπως και εσείς οι ίδιοι ομολογείτε στην ανακοίνωσή σας.

Ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση για μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.

Οι πολίτες έχουν ανάγκη από μια αποφασισμένη, υπεύθυνη και σοβαρή διοίκηση που θα προστατεύει τα συμφέροντά τους και θα διεκδικεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Και αυτή είναι η διοίκηση Πατούλη που έμπρακτα το έχει αποδείξει επί σειρά ετών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet