«Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου»: Μένουμε δυνατοί, όχι σιωπηλοί στα θέματα υγείας
Κοινωνία

«Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου»: Μένουμε δυνατοί, όχι σιωπηλοί στα θέματα υγείας

Οι εκλεγμένες δημοτικές σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» Μαρία Καρλατήρα και Ειρήνη Σίμου εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 7 Απριλίου.

Επίσης, συντάσσονται με τα αιτήματά της για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή τους οι δύο δημοτικές σύμβουλοι αναφέρουν:

Σήμερα 7/4, Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, και ο «Covid-19» θερίζει ανθρώπινες ζωές σε όλον τον πλανήτη και στη χώρα μας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που, κάτω από δύσκολες συνθήκες, δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Μαζί τους, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικούμε την επείγουσα ανόρθωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ φανερός ο αναντικατάστατος ρόλος ενός αποκλειστικά δημόσιου, επαρκούς και υψηλού επιπέδου δημόσιου συστήματος υγείας.

Η πανδημία αποκάλυψε ότι ο πολυδιαφημισμένος ιδιωτικός τομέας όχι μόνο δεν συμπληρώνει, αλλά υποσκάπτει το δημόσιο σύστημα και ακόμη και σε κρίσιμες στιγμές, όπως αυτή που βιώνουμε, αισχροκερδεί στον ανθρώπινο πόνο, χρεώνοντας 300 ευρώ εξετάσεις και αντιδραστήρια που κοστίζουν μόλις 9,5 ευρώ.

Για την υποχρηματοδότηση, τις τεράστιες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, για τις ελάχιστες ΜΕΘ, αναλώσιμα, γιατρούς, νοσηλευτές, για τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και του λαού μας συνολικότερα, έχουν τεράστιες ευθύνες οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ξανά της Ν.Δ., που ακολούθησαν και ακολουθούν πιστά την πολιτική της Ε.Ε. και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Έχουμε χρέος τώρα να τα τονίσουμε αυτά. Να μην τα αφήσουμε για μετά. Γιατί ακόμη και σήμερα, παρά την αναγκαστική φραστική, αλλά βαθειά υποκριτική, αναγνώριση του ρόλου του δημοσίου συστήματος, η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση και όλες αυτές τις δυνάμεις γίνεται με τον ίδιο γνώριμό τους προσανατολισμό και στρατηγική. Ανακατεύουν την τράπουλα των ελλείψεων, μπαλώνουν με προσωρινά ημίμετρα κάποια κενά ίσα – ίσα για να περάσει η κρίση και να ξαναέρθουμε στα ίδια.

Να γιατί σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αδήριτη ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, να ενώσουμε τις φωνές μας με την ΟΕΝΓΕ, τα σωματεία υγειονομικών και εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Να γιατί συμπορευόμαστε με τα συνθήματα τους:

  • ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ
  • ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ
  • Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΝΑΙ

Γι’ αυτό απαιτούμε:

  • Να γίνουν με επείγουσες διαδικασίες οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να καλύπτονται με επάρκεια και δωρεάν όλες οι σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.
  • Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι επικουρικοί, οι συμβασιούχοι και ελαστικά εργαζόμενοι.
  • Να στελεχωθούν με επάρκεια όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας.
  • Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ με τον εξοπλισμό τους (αναπνευστήρες κ.λπ.) και το αναγκαίο προσωπικό.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας του προσωπικού και των γιατρών καθώς και ο εξοπλισμός τους για να μπορούν αποτελεσματικά να νοσηλεύουν τον λαό.
  • Να επιταχθούν ξενοδοχεία για τη διαμονή του υγειονομικού προσωπικού στη διάρκεια της πανδημίας για να προστατευθούν οι οικογένειες τους.
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον κρατικό Π/Υ για να καλύπτονται με επάρκεια οι ανάγκες αυτές.


Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet