Λαϊκή Συσπείρωση: Να διασφαλιστούν οι ανάγκες του λαού
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση: Να διασφαλιστούν οι ανάγκες του λαού

Σε τοποθέτηση για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων και πρωτοβουλιών αλληλεγγύης για τη διασφάλιση των αναγκών των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και συνολικά της λαϊκής οικογένειας από τον Δήμο Αμαρουσίου προχώρησε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015. Σε αυτήν ανέφερε τα εξής:

Σήμερα που η ζωή του λαού μας μέρα με τη μέρα τσακίζεται στην ανέχεια, στην απληρωσιά, στην ανεργία και τις απολύσεις, στον εκβιασμό των κλειστών τραπεζών, που δίνουν τη σύνταξη και τον μισθό με τη σταγόνα, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ κ.λπ. ,πιστοί υπηρέτες του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης της κοινωνίας και της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε., εντείνουν όλα τα εκβιαστικά διλήμματα, με στόχο ο λαός μας να συναινέσει στο νέο κύμα των αντιλαϊκών μέτρων.

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες λαού διαδήλωναν ενάντια στο 3ο μνημόνιο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί τους δημάρχους της χώρας όχι να αντιμετωπίσουν όπως οφείλουν τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού, που με οξύτητα κάνουν την εμφάνιση τους, άλλα για να εξυψώσουν τη λεγόμενη εθνική ενότητα. Τη συναίνεση, δηλαδή, και την υποταγή του λαού στις μυλόπετρες Ε.Ε. – ΔΝΤ και αστικών δυνάμεων.

Πρώτιστα έχουμε την υποχρέωση και την ευθύνη αυτή την περίοδο να συνδράμουμε στις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού. Να θέσουμε με όποιον τρόπο και μέσο μπορούμε τις λειτουργίες, τις υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό των δήμων στην υπηρεσία τους. Καλούμε Δημοτικά Συμβούλια, δημάρχους και πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους στους δήμους και τα σωματεία τους να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην οργάνωση και την προστασία του λαού.

Παίρνουμε μέτρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, προστασίας των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά, η λαϊκή φτωχή οικογένεια, οι γέροντες, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι που μένουν ή θα μείνουν πιθανά απλήρωτοι, οι συνταξιούχοι. Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Κάθε λαϊκός άνθρωπος που θα βρεθεί σε ανάγκη να μπορεί να χτυπήσει την πόρτα των δημοτικών υπηρεσιών, να μη βρεθεί μόνος του.

Παίρνουμε όλα τα αναγκαία και έκτακτα μέτρα και απαιτούμε από την κυβέρνηση και τις Περιφέρειες, ανάλογα με τις ευθύνες τους, να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των δήμων όσον αφορά:

Α) Τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, όλα τα προνοιακά επιδόματα, το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών και όποιων εσόδων έχουν ακόμη οι δήμοι.

Β) Τη λειτουργία και τις αναγκαίες προμήθειες κρίσιμων, αγαθών και υπηρεσιών όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, το “Βοήθεια στο Σπίτι”, τα ΚΑΠΗ, τα γηροκομεία, τα προνοιακά προγράμματα, τις κατασκηνώσεις για τα παιδιά, τα ΚΔΑΠ. Σε κάθε περίπτωση, να λειτουργήσουν και να αγκαλιάσουν τις ανάγκες όσο γίνεται περισσότερων τμημάτων του λαού που τυχόν θα βρεθεί σε ανάγκη.

Γ) Απαιτούμε την άμεση κρατική παρέμβαση και τον αναγκαίο έκτακτο σχεδιασμό για τη διασφάλιση προμήθειας καυσίμων για όλες τις νευραλγικές υπηρεσίες, είδη πρώτης ανάγκης για τη λειτουργία κάθε δημοτικής κοινωνικής δομής. Παίρνουμε όλες τις πρωτοβουλίες συντονισμού με τους μαζικούς λαϊκούς φορείς κάθε περιοχής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Φωτόπουλος Θανάσης και Καρλατήρα Μαρία δηλώνουμε ότι δεν θα βάλουμε πλάτη να μετατραπεί ο δήμος σε έναν ακόμη μηχανισμό που θα καταδυναστεύει το βιος και τις ανάγκες του λαού. Δεν θέλουμε τους δήμους υπεργολάβους της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου. Δεν θα επιτρέψουμε στον βαθμό που μας αναλογεί στους άρπαγες του μόχθου του λαού μας να βυσσοδομήσουν με τις ανάγκες και τις αγωνίες του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet