Λαϊκή Συσπείρωση: «Σοβαρά προβλήματα στους παιδ. σταθμούς Αμαρουσίου»
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση: «Σοβαρά προβλήματα στους παιδ. σταθμούς Αμαρουσίου»

Τα προβλήματα των δημοτικών παιδικών σταθμών Αμαρουσίου εντόπισε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση σε επίσκεψή της σε παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Η παράταξη προτίθεται να φέρει το θέμα των παιδικών σταθμών προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση.

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου με επικεφαλής τον κομμουνιστή δημοτικό σύμβουλο Θανάση Φωτόπουλο, σε επίσκεψη σε παιδικούς σταθμούς της πόλης συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τα σοβαρότερα προβλήματα που εντοπίσαμε είναι η έλλειψη έμπειρου προσωπικού, τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα και η μείωση της χρηματοδότησης για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

Σε όλους τους παιδικούς σταθμούς στο Μαρούσι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις  από βρεφονηπιοκόμους, καθαρίστριες, μαγείρισσες και διοικητικού προσωπικού.

Στο Δ΄ παράρτημα στον παιδικό σταθμό της Φιλοθέης, από την αρχή της φετινής χρονιάς τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν στο προαύλιο, γιατί είναι επικίνδυνο και ακατάλληλο, βόθρος κάτω από το προαύλιο το οποίο είναι στρωμένο με χαλίκι, η γλίτσα είναι η μόνη πρασινάδα που καλύπτει το έδαφος. Οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν για αποθηκευτικό χώρο ένα υπόγειο γεμάτο από υγρασία και δυσοσμία και για τουαλέτα υπόγειο έξω από το κτήριο.

Σε άλλους παιδικούς σταθμούς εργαζόμενοι αντί να έχουν βγει στη σύνταξη συνεχίζουν να εργάζονται με αυταπάρνηση, όπως και οι υπόλοιποι, για να κρατήσουν σε λειτουργία τους παιδικούς σταθμούς.

Όπως μας κατάγγειλαν η τροφοδοσία και η σίτιση των παιδιών έχει κατά διαστήματα ελλείψεις, π.χ. στο δεκατιανό γίνεται οικονομία στο ψωμί.

Η δημοτική αρχή υλοποιώντας πιστά της αντιλαϊκές πολιτικές, που συνεχίζονται και με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ, μεθοδικά προχώρησε όλο το προηγούμενο διάστημα στην υποβάθμιση των παιδικών σταθμών.

Αντί να διεκδικήσει  τα χρήματα που μας ανήκουν και παρακρατήθηκαν παράνομα από τις κυβερνήσεις για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, συνεχίζει να χαρατσώνει με τροφεία τις λαϊκές οικογένειες.

Αντί να απαιτήσει εργαζόμενους με σταθερά και πλήρη δικαιώματα, χρησιμοποιεί όλα τα αντεργατικά εργαλεία που υπάρχουν στην εργαλειοθήκη Ε.Ε. – ΟΟΣΑ και κυβέρνησης. 

Την ίδια ώρα που εξαγγέλλει τη λειτουργία ενός νέου παιδικού σταθμού προχώρησε στο κλείσιμο δύο παιδικών και εδώ και χρόνια στην κατάργηση των βρεφικών τμημάτων.

Ο δήμαρχος  και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης θερμός υποστηρικτής των αντεργατικών πολιτικών, υλοποιεί όλους τους Καλλικρατικούς και μνημονιακούς νόμους, που ψηφίσθηκαν από Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν να υπάρχουν και να υλοποιούνται  με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα φέρει στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση τα προβλήματα των παιδικών σταθμών. Καλούμε τους εργαζόμενους μαζί με το σωματείο τους και με τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων στο Μαρούσι να αντιπαλέψουν τις αντεργατικές πολιτικές και να απαιτήσουν χωρίς αυταπάτες και αναμονή από δημοτική αρχή και κυβέρνηση:

  1. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος του υπ. Εσωτερικών που διαιωνίζει το πρόβλημα των συμβασιούχων και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό ώστε να καλυφτούν οι μεγάλες ελλείψεις για όλες τις υπηρεσίες των δήμων.
  2. Να αρθεί η απαγόρευση προσλήψεων στους κλάδους ΥΕ-ΔΕ, η αναλογία 1:5 και να εκδοθούν πράξεις διορισμού των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ/2009 για τον Δήμο.
  3. Να καταργηθεί  το θεσμικό πλαίσιο που επιβάλλει, και ταυτόχρονα διευκολύνει, τις δημοτικές αρχές του ευρωμονόδρομου να προσφεύγουν στα δικαστήρια ενάντια σε θετικές δικαστικές αποφάσεις για εκατοντάδες εργαζομένους που σήμερα στηρίζουν κρίσιμες υπηρεσίες σε σειρά από Δήμους όπως είναι η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΕΠ.
  4. Να επαναφέρουν τις οργανικές θέσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις κούρεψαν οριζόντια και για όλες τις υπηρεσίες.
  5. Να αλλάξει το απάνθρωπο ωράριο εργασίας στους παιδικούς σταθμούς.
  6. Σύγχρονους και ασφαλείς δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  7. Να γίνουν δεκτά όλα τα βρέφη και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.
  8. Να μη σταματήσουν τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΗΦΗ, κ.λπ. Άμεση κρατική επιχορήγηση στον Δήμο για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.
  9. Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς.  Να μην αποκλειστεί κανένα παιδί από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Να καλυφτούν άμεσα όλες οι ανάγκες αγωγής και σίτισης των παιδιών.
  10. Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων, να δρομολογηθεί η μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, ώστε να καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες.
  11. Να εξασφαλιστεί η κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα φαγητού και επαρκής σίτιση των παιδιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet