ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Αφήνουν ανοιχτό τον δρόμο στην αξιολόγηση»
Κοινωνία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Αφήνουν ανοιχτό τον δρόμο στην αξιολόγηση»

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αμαρουσίου, με επικεφαλής τον Θανάση Φωτόπουλο, καταφέρεται εναντίον του ψηφίσματος σχετικά με την αξιολόγηση υπαλλήλων που προέκυψε από τη συνεδρίαση της 30ής Ιουνίου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αφήνει ανοιχτό τον δρόμο στην αξιολόγηση υπαλλήλων, εν αντιθέσει με εκείνο που είχε προτείνει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που ζητά την κατάργηση του νόμου περί αξιολόγησης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Στη συνεδρίαση της 30.6.2014 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου υιοθέτησε κατά πλειοψηφία (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το οποίο αφήνει ανοιχτό τον δρόμο στην αξιολόγηση και αντιπαρατίθεται σε επιμέρους πλευρές του σχετικού νόμου που εστιάζουν κυρίως στoν τρόπο εφαρμογής του.

Καταψήφισε την παρακάτω πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να δώσει εντολή στον γενικό γραμματέα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην υλοποιήσουν τον νόμο. Υποστηρίζουν τη λεγόμενη «δίκαιη αξιολόγηση», ενισχύοντας ουσιαστικά την κυβερνητική επιχειρηματολογία υπέρ της ανάγκης απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Χαρακτηριστική είναι η υποκριτική, επικίνδυνη για τους εργαζόμενους, στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ψήφισε και τα δυο ψηφίσματα παρόλο που αυτά κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι ο στόχος πρέπει να είναι ξεκάθαρος, η μόνιμη και σταθερή εργασία. Αντίθετα, όποια «αξιολόγηση» κι αν περάσει από το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης θα ενισχύει τη δεξαμενή των απολύσεων, με τελικό ζητούμενο μια σειρά λειτουργιών του Δήμου, γενικότερα του δημόσιου τομέα, να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα.

Η αντεργατική αυτή επίθεση πρέπει να αποκρουστεί αποφασιστικά από το μαζικό ταξικό κίνημα, απ΄ όλους τους εργαζόμενους.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση του στον νόμο 4250/14 και περιφρουρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του αποφασίζει:

1. Καταγγέλλει την πολιτική της Ε.Ε. και την πολιτική της κυβέρνησης που προωθούν νόμους που σχεδιάζονται για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

2. Τη μη εφαρμογή του νόμου 4250/14 , ώστε ο δήμαρχος να μην προχωρήσει στην έκδοση της απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών (σ.σ. Με 9 έως 10 βαθμολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων. Με 7 έως 8 βαθμολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων. Με 1 έως 6 βαθμολογείται το 15% των υπαλλήλων).

3. Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την προωθούμενη αξιολόγηση, την πολιτική των απολύσεων και τη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα αγωνιστεί μαζί με τούς εργαζόμενους και τον λαό της πόλης για την κατάργηση του νόμου.

4. Οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί υπάλληλοι να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια υλοποίησης του νόμου, κανένας να μη βάλει την υπογραφή του σε –αξιολογήσεις- που θα οδηγήσουν σε απολύσεις εργαζόμενων, να μη συμπράξουν στο έγκλημα που επιχειρείται από το αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης του τόπου μας.

Εξασφάλιση μόνιμης – σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους χωρίς καμία εξαίρεση για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα».

Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι

Μπουντούρογλου Ν.
Καρλατήρα Μ.
Φωτόπουλος Θ.

ΜΑΡΟΥΣΙ, ΙΟΥΛΗΣ 2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet