Λευτέρης Μαγιάκης: ΟΧΙ στα πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου
Αυτοδιοίκηση

Λευτέρης Μαγιάκης: ΟΧΙ στα πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου

Στην ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Κηφισιάς ενάντια στην κατασκευή πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, που έγινε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την είσπραξη διοδίων από τις ιδιωτικές εταιρείες που διαχειρίζονται τις εθνικές οδούς στα τμήματα που διέρχονται μέσα από τον αστικό ιστό της Περιφέρειας Αττικής, προσθέτοντας ότι αυτή τη τακτική «καταργεί στην πράξη» το δημόσιο αγαθό της ασφαλούς και ελεύθερης μετακίνησης.

Ο ίδιος τόνισε ότι η διοχέτευση της κυκλοφορίας «μέσα στο ανεπαρκές και ακατάλληλο παράπλευρο οδικό δίκτυο» θ’ αυξήσει κατακόρυφα τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων, τον κυκλοφοριακό φόρτο σε περιοχές αμιγούς κατοικίας και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Μάλιστα, αυτό δεν αφορά μόνο στους δύο Δήμους, Κηφισιάς και Διονύσου, όπως είπε, αλλά και όλους τους γειτονικούς Δήμου, όπως του Αμαρουσίου, της Μεταμόρφωσης, του Ηρακλείου, της Λυκόβρυσης – Πεύκης, ακόμα και της Ν. Φιλαδέλφειας.

«Η πικρή εμπειρία που έχουμε μετά τη λειτουργία της Αττικής Οδού, με την κατακόρυφη αύξηση της υπερτοπικής κυκλοφορίας μέσα από τον Δήμο μας, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας» σημειώνει ο κ. Μαγιάκης, ο οποίος ζητεί την απόσυρση της υπουργικής απόφασης Φάμελου, με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή των δύο κόμβων, όπου προβλέπεται και η τοποθέτηση διοδίων, ηλεκτρονικών ή μη.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου τονίζει ότι «η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις για αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων και μείωση των διοδίων, εξακολουθεί όχι μόνο ν’ αυξάνει τις τιμές των ήδη υπαρχόντων διοδίων προς όφελος των μεγαλοεργολάβων, αλλά και να επιβάλλει, με τα νέα διόδια, και νέα χαράτσια σε βάρος του ήδη εξανεμισμένου εισοδήματος των πολιτών. Επίσης, διατηρεί ανέπαφο τον “νόμο Βορίδη”, βάσει του οποίου έχουν ασκηθεί διώξεις εναντίον πολιτών που συμμετείχαν παλιότερα στα κινήματα κατά των διοδίων».

Τέλος, ο κ. Μαγιάκης καλεί τους κατοίκους του Αμαρουσίου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα από τους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου για τη μη τοποθέτηση διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet