Λ. Μαγιάκης για υπόθεση Mall: Υπερασπιστείτε την πόλη
Κοινωνία

Λ. Μαγιάκης για υπόθεση Mall: Υπερασπιστείτε την πόλη

Ότι αποδέχεται «έναντι πινακίου φακής» τη «νομιμοποίηση» του «The Mall Athens» καταλογίζει στον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης.

Μετά την ανακοίνωση από πλευράς της δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου της αποδοχής της γνωμάτευσης του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου του «Τhe Mall Athens» ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Μαγιάκης κάνει λόγο για «απαράδεκτη υποχωρητικότητα» της διοίκησης Αμπατζόγλου και την καλεί να «μην ανοίξει την όρεξη» κι άλλων επίδοξων «επενδυτών» που θα διεκδικήσουν χώρους στο Μαρούσι.

Επίσης, καλεί τη δημοτική αρχή και τους συλλογικούς φορείς του Αμαρουσίου να αντιδράσουν και να «υπερασπιστούν την πόλη», όπως σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Υπόθεση Mall – Η διοίκηση Αμπατζόγλου αποδέχεται έναντι πινακίου φακής τα τετελεσμένα

Λ. Μαγιάκης: Υπερασπιστείτε την πόλη. Μην αποτελειώνετε ότι άρχισε ο Τζανίκος το 2003

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Σεπτεμβρίου 2019 η δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου ανακοίνωσε ότι αποδέχεται τη γνωμάτευση του ελεγχόμενου από την κυβέρνηση ΚΕΣΥΠΟΘΑ για την αποδοχή της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΧΣ που είχε καταθέσει η ΛΑΜΔΑ το 2016.

Η μελέτη αυτή «νομιμοποιεί» τη σημερινή υφιστάμενη κατάσταση. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την «τακτοποίηση» του Mall που είχε κριθεί αυθαίρετο με αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ το 2014 και εξυπηρετούνται, από την κυβέρνηση της Ν.Δ., τα συμφέροντα της ΛΑΜΔΑ. Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρει και αυτή τεράστιες ευθύνες γιατί επί τρία χρόνια δεν τόλμησε να λύσει την υπόθεση υπέρ της πόλης. Γιατί ήθελε να ολοκληρώσει το ξεπούλημα του Ελληνικού στον ίδιο όμιλο συμφερόντων. Τα ανταποδοτικά που προσφέρει τώρα η ΛΑΜΔΑ στην πόλη μας είναι τα ίδια ακριβώς με αυτά που έδινε και το 2016.

Η δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου αγνόησε προκλητικά τις προτάσεις των συλλογικών φορέων της πόλης, της Επιτροπής Διαβούλευσης, των παρατάξεων της μειοψηφίας, του προηγούμενου δημάρχου, αλλά και της απόφασης 418/25-11-2016 του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι δεν τακτοποιείται το έλλειμμα κοινόχρηστων χώρων που υπερβαίνει τα 35 στρέμματα. Δεν αντιμετωπίζεται το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα της στάθμευσης στο Ψαλίδι, τον Αγ. Θωμά και τις Εργατικές Κατοικίες. Δεν λαμβάνονται μέτρα για την ηχορύπανση, τη φωτορύπανση και την απώλεια θέασης των κατοίκων του Ψαλιδίου. Δεν λαμβάνονται μέτρα για την οικονομική ζημιά που έχει επέλθει στα τοπικά εμπορικά κέντρα του Αμαρουσίου κυρίως, αλλά και γειτονικών Δήμων.

Η υποχωρητικότητα της διοίκησης Αμπατζόγλου είναι απαράδεκτη. Στο όνομα της ανάληψης ενός χρέους του Δήμου ύψους 27 εκατ. από τη ΛΑΜΔΑ που δεν εξυπηρέτησαν η διοίκηση Τζανίκου και το «θαύμα της οικονομικής εξυγίανσης» του Δήμου από τη διοίκηση Πατούλη, χάνεται μια ιστορική ευκαιρία για να αναβαθμιστεί η πόλη. Ξεχνά η διοίκηση Αμπατζόγλου ότι αν δεν αναλάβει την υποχρέωση αυτή η ΛΑΜΔΑ τότε η υπόθεση της «νομιμοποίησης» του MALL τινάζεται στον αέρα. Κακώς συσχετίζει τα δάνεια του Δήμου με τις υποχρεώσεις της ΛΑΜΔΑ. Το δάνειο των 27 εκατ., που στο τέλος θα κουρευτεί στο μισό, είναι στην κυριολεξία ψίχουλα μπροστά σε αυτά που πρέπει να πληρώσει και να πληρώνει η ΛΑΜΔΑ στο διηνεκές για τη μη αναστρέψιμη ζημιά που επέφερε στην πόλη και τους κατοίκους της. Τα 63 εκατ. μη εξυπηρετούμενα δάνεια που άφησε πίσω η διοίκηση Πατούλη οφείλει να τα ρυθμίσει με γενναία διαγραφή και όχι να τα αναθέτει σε τρίτους.

Καλούμε τους συλλογικούς φορείς της πόλης να επαναδιατυπώσουν τις διεκδικήσεις τους και να αντιδράσουν αγωνιστικά σε αυτό το σχέδιο που απεμπολεί οριστικά τα συμφέροντα τους με όλα τα πρόσφορα μέσα. Από την πλευρά μας θα στηρίξουμε τους αγώνες τους και θα παρέμβουμε και με τη νομική οδό.

Καλούμε τη διοίκηση Αμπατζόγλου να μην ανοίξει με την υποχωρητικότητα της την όρεξη στους επίδοξους «επενδυτές» του Καζίνο, των ΧΕΥ, του Δάσους Συγγρού, του κτήματος Καρέλα, του πάρκου Ελευθερίας, του δάσους Μιμηκόπουλου, της Κεραμικής. Την καλούμε τέλος να μη συνδέσει, από την πρώτη στιγμή, το όνομα της με το κλείσιμο της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής και οικονομικής ζημιάς που έχουν επιφέρει στην πόλη ο Τζανίκος, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οι κεντρικές κυβερνήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet