Λ. Μαγιάκης: Εμμένει στην πρόταση για μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνίας και τον επιχειρήσεων στο Μαρούσι λόγω κορωνοϊού
Κοινωνία

Λ. Μαγιάκης: Εμμένει στην πρόταση για μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνίας και τον επιχειρήσεων στο Μαρούσι λόγω κορωνοϊού

Με επιστολή που απευθύνει στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, προτείνει να έρθει σε προσεχή συνεδρίαση του Σώματος θέμα με τον τίτλο «Μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Όπως τονίζει, το θέμα το είχε θέσει και με παλαιότερη πρότασή του, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια πρόοδος από πλευράς της δημοτικής αρχής.

Στη νέα επιστολή του ο κ. Μαγιάκης αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε

Επανερχόμεθα στην πρόταση που  είχαμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13-5-2020 και η οποία αφορούσε στην απαλλαγή των δημοτικών τελών από όλα τα καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστά κατά τη διάρκεια του κλεισίματός τους κατά το περασμένο Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2020.

Επίσης, είχαμε ζητήσει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων για το ίδιο χρονικό διάστημα των κυλικείων των σχολικών συγκροτημάτων και των κυλικείων των αθλητικών χώρων.

Λόγω επίσης της υπολειτουργίας των ως άνω κυλικείων κατά τους επόμενους μήνες, προτείνουμε τουλάχιστον μέχρι τέλους Αυγούστου να μειωθεί το μίσθωμα των ανωτέρω χώρων κατά 40% κατ’ αναλογία προς τις εμπορικές μισθώσεις.

Επειδή έχουν ήδη παρέλθει 4 μήνες από την υποβολή των προτάσεων και η δημοτική αρχή δεν προέβη στη λήψη καμίας σχετικής πρωτοβουλίας, προτείνουμε προς τη δημοτική αρχή και προς όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας την εισαγωγή θέματος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με τίτλο: Μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απόφαση μπορεί να στηριχθεί στην από 20-3-2020 ΠΝΠ, άρθρο 37, παρ. 7,8,9  αλλά και στις μεταγενέστερες που ακολούθησαν.

Πλέον, συγκεκριμένα, με την επιφύλαξη να έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για ορισμένες εκ των προτάσεων που καταθέτουμε, προτείνουμε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο με αναδρομική ισχύ:

1. Απαλλαγή των δημοτικών τελών των καταστημάτων της πόλης, για τον χρόνο παύσης λειτουργίας τους.

2. Απαλλαγή των σχολικών κυλικείων από τα μισθώματα για όσο διάστημα παρέμειναν κλειστά ή υπολειτουργούσαν τα σχολεία και μείωση κατά 40% του μισθώματος κατ’ αναλογία με τα ισχύοντα στις λοιπές εμπορικές μισθώσεις, τουλάχιστον μέχρι τέλους Αυγούστου 2020.

3. Απαλλαγή των δημοτικών κυλικείων από τα μισθώματα για όσο διάστημα παρέμειναν οι υπηρεσίες  σε αναστολή λειτουργίας ή υπολειτουργούσαν και μείωση κατά 40% του μισθώματος κατ` αναλογία με τα ισχύοντα στις λοιπές εμπορικές μισθώσεις, τουλάχιστον μέχρι τέλους Αυγούστου 2020.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet