Λ. Μαγιάκης: Ο δήμαρχος Αμαρουσίου να πάρει σαφή θέση για τους σχεδιασμούς στο Δάσος Συγγρού
Κοινωνία

Λ. Μαγιάκης: Ο δήμαρχος Αμαρουσίου να πάρει σαφή θέση για τους σχεδιασμούς στο Δάσος Συγγρού

Η παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη, «γνωστού για τις νεοφιλελεύθερες επιδόσεις του στις ιδιωτικοποιήσεις», το Σάββατο 13-6-2020 στο Δάσος Συγγρού, παρουσία της διοίκησης του ΙΓΕ, που διαχειρίζεται το κληροδότημα, των δημάρχων Αμαρουσίου και Κηφισιάς κ.κ. Αμπατζόγλου και Θωμάκου και κυβερνητικών παραγόντων, «μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία», σημειώνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Όπως επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης, η παρουσία του υπουργού έρχεται στη συνέχεια προηγούμενων δηλώσεων του κ. Βορίδη για τη μετατροπή του δάσους σε μητροπολιτικό πάρκο, την  «αξιοποίησή» του μέσω ΣΔΙΤ, καθώς και την απόφαση της διοίκησης του ΙΓΕ για την ιδιωτικοποίηση του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων των επισκεπτών.

Δεν ξεχνάμε επίσης ότι οι μη δασικές εκτάσεις έχουν περιέλθει ήδη από το 2018, με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στο Υπερταμείο για παραχώρηση σε ιδιώτες προσθέτει ο ίδιος και συμπληρώνει:

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, μαζί με όλους τους τοπικούς φορείς, που εκφράστηκαν πρόσφατα με κοινή δήλωση τους και όλη την κοινωνία του Αμαρουσίου, θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης του κληροδοτήματος και μάλιστα για σκοπούς που δεν συνάδουν με τη διαθήκη της Ιφιγένειας Συγγρού.

»Καλούμε τον δήμαρχο Αμαρουσίου να εγκαταλείψει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου, ότι δηλαδή σέβεται την αυτονομία του ΙΓΕ και δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις του και να πάρει σαφή θέση στο θέμα της εμπορευματοποίησης. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΓΕ είναι διορισμένος αντιδήμαρχος του Δήμου Αμαρουσίου και συνεπώς ο Δήμος συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων.

»Να δώσει στη δημοσιότητα τα σχέδια του ΙΓΕ, τα οποία γνωρίζει και να δηλώσει κατηγορηματικά ότι οι απαιτούμενοι πόροι για τη συντήρηση, προστασία και ανάπτυξη του Δάσους, των κτηρίων και των λοιπών εκπαιδευτικών και αγροτικών υποδομών θα καλυφθούν με δημόσιους πόρους και δεν θα επιβαρύνουν τους επισκέπτες του Δάσους ανεξάρτητα αν αυτοί προέρχονται από τους όμορους Δήμους, την Αττική ή από οπουδήποτε αλλού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet