Λ. Μαγιάκης προς Κ. Ρώτα: Αναπάντητα ερωτήματα για το κτήριο «ΒΩΒΟΥ» πάνω στο ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι
Κοινωνία

Λ. Μαγιάκης προς Κ. Ρώτα: Αναπάντητα ερωτήματα για το κτήριο «ΒΩΒΟΥ» πάνω στο ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι

Αν και έχει παρέλθει σχεδόν ένας μήνας από την κατάθεση ερώτησης σχετικά με την τακτοποίηση του κτηρίου «ΒΩΒΟΥ», που παραμένει ημιτελές εδώ και 20 περίπου χρόνια επί της Λ. Κηφισιάς, δίπλα στο ρέμα Σαπφούς, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Κ. Ρώτας, δεν έχει ακόμα απαντήσει, ούτε έχει χορηγήσει τα έγγραφα που ζητήθηκαν, αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Μαγιάκης σημειώνει:

Συγκεκριμένα το ΣΥΠΟΘΑ «παρείχε τη σύμφωνη γνώμη του για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4495/17 των τμημάτων της οικοδομής όπως αυτά προβλέπονταν από την ακυρωθείσα με την 2591/2005 απόφαση του ΣτΕ οικοδομική άδεια 2297/2003, αναθεώρηση της 194/2001 οικοδομικής αδείας και για τα οποία είχε ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός (Ισόγειο και Α Όροφος) προ της 28/07/2011».

Ερωτήθηκε, μεταξύ πολλών άλλων, ο κ. αντιδήμαρχος να μας πληροφορήσει αν τα υπόγεια του κτηρίου βρίσκονται εντός των οριογραμμών του ρέματος Σαπφούς όπως αυτό εγκρίθηκε με το ΦΕΚ 438Δ/24-9-2014.

Ερωτήθηκε επίσης να μας πληροφορήσει αν έχει ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής η μελέτη διευθέτησης του ρέματος στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ζητήθηκε να μας δοθούν αντίγραφα των οικοδομικών αδειών 194/2001 και της αναθεώρησης 2297/2003 μετά των τοπογραφικών τους.

Αν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τροποποίησης του ρυμοτομικού στην περιοχή του κτηρίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από τον πολύ δραστήριο κατά τα άλλα κ. Ρώτα. Είναι «αμέλεια» ή μήπως μεθοδεύεται η «νόμιμη» καταπάτηση του ρέματος στο όνομα της «ανάπτυξης» σε βάρος του περιβάλλοντος και της προστασίας των ρεμάτων και, για μια ακόμα φορά, υπέρ της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet