Λ. Μαγιάκης: Προχωρά η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Λ. Μαγιάκης: Προχωρά η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου

Με αφορμή τα εκτελούμενα έργα από τη ΛΑΜΔΑ στην περιοχή του Αγ. Θωμά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι Λευτέρης Μαγιάκης, τονίζει ότι «οι μελέτες για τη διαμόρφωση των χώρων δεν εγκρίθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία, αλλά ούτε και από το Δημοτικό Συμβούλιο».

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Προχωράει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου» ο κ. Μαγιάκης αναφέρει: «Τα έργα διαμόρφωσης του κοινόχρηστου χώρο πίσω από την Ήλιδα και στο πλάι του Mall υλοποιούνται από τη ΛΑΜΔΑ βάσει του ΦΕΚ 91 Δ’/ 29-2-2020 με το οποίο “νομιμοποιήθηκε” το εμπορικό κέντρο, έστω και με καθυστέρηση 8 μηνών.

Ο δήμαρχος πανηγυρίζει γιατί ο χώρος “μετασχηματίζεται σε ένα πρότυπο πάρκο αναψυχής, με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές αστικής ανάπλασης & οικολογίας, που θα φιλοξενήσει και θα προσφέρει εμπειρίες αναψυχής στους Μαρουσιώτες όλων των ηλικιών”.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Αμπατζόγλου και στον αντιδήμαρχο Κ. Ρώτα ότι ο Δήμος δεν είναι μαγαζί τους ούτε η πόλη ιδιοκτησία τους για να αποφασίζουν μόνοι τους τι είναι προς το συμφέρον των κατοίκων της. Γιατί κάτι τέτοιο αποδεικνύεται αφού οι μελέτες για τη διαμόρφωση των χώρων αυτών δεν εγκρίθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία και βέβαια ούτε σκέψη δεν έγινε για να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αποφάσισαν οι δυο τους μαζί με τη ΛΑΜΔΑ και τον μελετητή της για την ορθότητα και την πληρότητα των μελετών.

Αυτό όμως είναι το “ευρωπαϊκό” μοντέλο για τους Δήμους που προωθεί η κυβέρνηση και η ΚΕΔΕ. Υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας, ιδιωτικοποιήσεις και δήμαρχοι managers που θα αποφασίζουν μόνοι τους, αγνοώντας το Δημοτικό Συμβούλιο, πόσο μάλλον τους πολίτες. Και από ότι φαίνεται ο κ. Αμπατζόγλου αποδέχθηκε να γίνει πάλι το Μαρούσι ο Δήμος “πιλότος” για να περάσουν αυτές οι πολιτικές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet