Λ. Μαγιάκης: Πότε θα αποζημιωθεί ο Μανώλης Σταυρουλάκης από τον Δήμο;
Κοινωνία

Λ. Μαγιάκης: Πότε θα αποζημιωθεί ο Μανώλης Σταυρουλάκης από τον Δήμο;

Ερώτηση προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου, Σπύρο Σταθούλη, κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, αναφορικά με την αποζημίωση από τον Δήμο του κ. Μανώλη Σταυρουλάκη για τον θανατηφόρο τραυματισμό του γιου του, Ιωάννη Σταυρουλάκη, μετά από πρόσκρουση του οχήματός του σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα.

Ακολουθεί η ερώτηση του κ. Λ. Μαγιάκη:

Ερώτηση προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σπ. Σταθούλη

Ημερ. 8-12-2015

Αποζημίωση Μανώλη Σταυρουλάκη

 Σε συνέχεια της από  26-5-2015 ερώτησης μου (Ερώτηση Λ. Μαγιάκη για την αποζημίωση της οικογένειας του Γ. Σταυρουλάκη) θέτω υπόψη σας συμπληρωματικά τα παρακάτω:

Με την 6029/2013 απόφαση του 9ου Διοικητικού Πρωτοδικείου έγινε δεκτή η αγωγή του Μανώλη Σταυρουλάκη και λοιπών συγγενών κατά του Δήμου Αμαρουσίου και αναγνωρίστηκε ότι στοιχειοθετείται αστική ευθύνη του Δήμου για τον θανατηφόρο τραυματισμό του υιού του Ιωάννη Σταυρουλάκη μετά από πρόσκρουση σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα.

Κατόπιν αυτού ο Δήμος υποχρεούται να καταβάλει στους δικαιούχους αποζημίωση ποσού 350.000 €, πλέον των νόμιμων τόκων, σε δόσεις, σύμφωνα με την απόφαση 351/2015  της Οικονομικής Επιτροπής.

Επειδή για τον ανωτέρω θανάσιμο τραυματισμό έχουν καταδικασθεί αμετάκλητα από ποινικά δικαστήρια αιρετοί προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου, αποφασίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή, κατόπιν προτάσεως μου, η διεκδίκηση του ανωτέρω ποσού των 350.000 €  πλέον των  νομίμων τόκων από τους καταδικασθέντες.

Κατόπιν αυτών και δεδομένου ότι έχουν παρέλθει περισσότερο από έξι  μήνες από τη λήψη της σχετικής απόφασης για πληρωμή της αποζημίωσης

  • Έχει δοθεί η σχετική εντολή στη νομική υπηρεσία του Δήμου και σε ποια φάση ευρίσκεται η προετοιμασία των απαραίτητων νομικών ενεργειών; 
  • Πότε πρόκειται να εισαχθεί εισήγηση στην οικονομική επιτροπή και λήψη της σχετικής απόφασης για τη νομική διεκδίκηση του ανωτέρω ποσού από τους αμετάκλητα ποινικά καταδικασθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του Ιωάννη Σταυρουλάκη;

Ο ερωτών δημοτικός σύμβουλος

Λ. Μαγιάκης
 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet