Λ. Μαγιάκης: Συμμετέχουμε στον διάλογο για το ΣΒΑΚ, αλλά δεν ξεχνάμε τους υπεύθυνους για την κατάσταση στο Μαρούσι
Κοινωνία

Λ. Μαγιάκης: Συμμετέχουμε στον διάλογο για το ΣΒΑΚ, αλλά δεν ξεχνάμε τους υπεύθυνους για την κατάσταση στο Μαρούσι

Σε απάντηση των δηλώσεων του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, σχετικά με την 3η φάση διαβούλευσης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, έκανε την εξής δήλωση:

Έστω και εκ των υστέρων, ύστερα από 13 χρόνια διοίκησης του Δήμου από την ομογάλακτη παράταξη του κ. Πατούλη, ο σημερινός δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου έρχεται να διαπιστώσει αυτά που η παράταξή μας λέει ήδη από την εποχή του Τζανίκου για την πλήρη υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην πόλη μας.

Ο κ. δήμαρχος όμως, στη δήλωσή του, αντιπαρέρχεται τους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση, που δεν είναι άλλοι από όλες τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές Τζανίκου και Πατούλη, που εφάρμοσαν πολιτικές για την εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και των Ολυμπιακών Αγώνων σε βάρος των κατοίκων. Που αλλοίωσαν εντελώς τον χαρακτήρα της πόλης και τη μετέτρεψαν από πράσινο προάστιο με παραδοσιακό χαρακτήρα σε ένα άναρχο πολεοδομικό συγκρότημα χωρίς ταυτότητα, με τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα και μόλυνση του περιβάλλοντος.

Αλλά και ο ίδιος δεν είναι άμοιρος ευθυνών όταν, από την αρχή της θητείας του, τον Σεπτέμβριο του 2019, έδωσε τη συγκατάθεση του για τη «νομιμοποίηση» του Mall, χωρίς να διεκδικήσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από αυτά που είχε προσφέρει από την αρχή η ΛΑΜΔΑ, ως αντισταθμιστικά οφέλη για την περιβαλλοντική και οικονομική ζημιά που έχει επιφέρει στην πόλη.

Η παράταξή μας θα συμμετέχει στον διάλογο για το ΣΒΑΚ και θα διεκδικήσει τα όποια μέτρα εφαρμοστούν να μην επιβαρύνουν και πάλι τους δημότες, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της πόλης. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet