Λ. Μαγιάκης: «Χωρίς πετρέλαιο κινδυνεύουν να μείνουν σχολεία και ΚΑΠΗ»
Κοινωνία

Λ. Μαγιάκης: «Χωρίς πετρέλαιο κινδυνεύουν να μείνουν σχολεία και ΚΑΠΗ»

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την πιθανότητα να μείνουν χωρίς πετρέλαιο σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί και ΚΑΠΗ του Δήμου Αμαρουσίου κρούει ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Λευτέρης Μαγιάκης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» καλεί τη διοίκηση του Δήμου να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για το ζήτημα αυτό, όπως αναφέρει η ακόλουθη δήλωσή του.

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης κινδυνεύουν να μείνουν σχολεία, βρεφονηπιακοί και ΚΑΠΗ

Μετά την απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να ακυρώσει τη σύμβαση προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης και λιπαντικών μεταξύ του Δήμου και προμηθευτών, σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί και ΚΑΠΗ που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε στις 20-11-14 να προσφύγει στο προϊστάμενο του κλιμακίου τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όμως η τελική απόφαση, ακόμα και αν είναι θετική, δεν πρόκειται να εκδοθεί πριν περάσουν δυο μήνες.

Η εξέλιξη αυτή είναι το θλιβερό αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών στην Αυτοδιοίκηση που αποψίλωσαν τους δήμους από έμπειρο προσωπικό, απαγορεύουν τις προσλήψεις και στερούν στοιχειώδεις πόρους.

Η διοίκηση Πατούλη φέρει και αυτή τις δικές της ευθύνες, όχι μόνο γιατί στην ουσία καλύπτει τις πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και γιατί δεν έχει λάβει τα κατάλληλα διοικητικά μέτρα με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου, που φτάνει κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, να «σέρνεται» στην κυριολεξία εδώ και έναν χρόνο.

Καλούμε τη διοίκηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις για την υγεία των παιδιών και των συμπολιτών μας μέσα στον χειμώνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet