Μέτρα για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών ζητά ο Σύλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου
Κοινωνία

Μέτρα για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών ζητά ο Σύλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου με αφορμή το κρούσμα Covid-19 που εντοπίστηκε σε μαθητή νηπιαγωγείου του Συλλόγου.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου γίνεται γνωστό ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή Νηπιαγωγείου του Συλλόγου μας. Άμεσα η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, τηρώντας στο ακέραιο την προβλεπόμενη διαδικασία, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, την Υπηρεσία, τον Δήμο Αμαρουσίου, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, τόσο τηλεφωνικώς όσο και εγγράφως.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο σύλλογος, «αφού έγινε απολύμανση του Νηπιαγωγείου και ενισχύθηκε στο τομέας της καθαριότητας (η σύμβαση της  καθαρίστριας μετά την εμφάνιση του κρούσματος μετατράπηκε σε πλήρους ωραρίου και προσφέρει  τις υπηρεσίες της 6 ώρες και 30 λ. την ημέρα  από 3 ώρες και 15 λ. που ήταν πριν), οι κατευθύνσεις που έλαβε το Νηπιαγωγείο από τις παραπάνω αρχές περιορίστηκαν στην οδηγία να παραμείνουν οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος (έπαυσε η λειτουργία του 2ου τμήματος του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου) στο σπίτι τους έως τις 5 Οκτωβρίου. Κανένα διαγνωστικό τεστ, καμία διαδικασία ιχνηλάτησης (η όποια διαδικασία ιχνηλάτησης γίνεται από τις ίδιες τις συναδέλφους νηπιαγωγούς, οι οποίες χωρίς καμιά στήριξη από την πολιτεία και τον ΕΟΔΥ τηλεφωνούν στους γονείς για να μπορέσουν έτσι να βγάλουν κάποια άκρη για το τι γίνεται και με τους υπόλοιπους μαθητές του τμήματος που μένουν στο σπίτι τους), κανένα μέτρο ελέγχου για την πιθανότητα μετάδοσης του ιού Covid-19  στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου!».

Μετά από όλα αυτά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου ζητά άμεσα:

  • Να γίνει ιχνηλάτηση επαφών και δωρεάν διαγνωστικά τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς διαπιστωθεί ότι είναι απαραίτητο.
  • Να κλείσουν τα αντίστοιχα τμήματα έως ότου γίνουν τα διαγνωστικά τεστ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet