Μέτρα προστασίας της Βορέειου Βιβλιοθήκης κατά της Covid-19
Κοινωνία

Μέτρα προστασίας της Βορέειου Βιβλιοθήκης κατά της Covid-19

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη για όλους όσοι επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στους δεκάδες χιλιάδες φιλοξενούμενους τόμους της.

Ειδικότερα, η Βορέειος  Βιβλιοθήκη, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, και με δεδομένη την ανάγκη του κόσμου για διάβασμα, ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό ότι θα προχωρήσει στη διαδικασία ηλεκτρονικού δανεισμού και παράδοσης βιβλίων στην είσοδο της βιβλιοθήκης, ύστερα από ραντεβού.  

Στην  ιστοσελίδα http://voreeios.maroussi.gr , οι αναγνώστες μπορούν να επισκεφθούν τον κατάλογο της Βιβλιοθήκης, να αναζητήσουν βιβλία, να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα των βιβλίων που ενδιαφέρονται να δανειστούν,, να σημειώσουν τον ταξιθετικό τους αριθμό, τον τίτλο ή τον συγγραφέα και να αποστείλουν σχετικό e-mail  στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους, τον κωδικό της κάρτας τους και τα βιβλία που επιθυμούν να δανειστούν.

Όσοι αδυνατούν να αποστείλουν e-mail, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τη Βιβλιοθήκη για να δανειστούν τα βιβλία που επιθυμούν. H επιλογή των βιβλίων από τα μέλη δεν θα πραγματοποιείται στον χώρο ή στην είσοδο της Βιβλιοθήκης.

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα κάνει την προετοιμασία και θα ορίζει την παραλαβή των βιβλίων με ραντεβού.

Τα βιβλία θα παραδίδονται και θα παραλαμβάνονται σε πλαστική σακούλα, στην είσοδο της Βιβλιοθήκης, με την επίδειξη της κάρτας μέλους, από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ των ωρών 10:00 – 14:00.

Το υλικό που θα επιστρέφεται, για λόγους ασφάλειας, θα παραμένει σε καραντίνα 72 ωρών πριν το νέο του δανεισμό.

Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δηλώνει: «Η Βορέειος Βιβλιοθήκη αποτελεί μοναδικό πυρήνα γνώσης σε πανελλήνια κλίμακα. Μέσα από ένα πλούσιο αρχείο πλέον των 18.000 τόμων βιβλίων, που καλύπτουν ποικίλλα θέματα όπως λογοτεχνία-ψυχολογία-ιστορία-τέχνη-κοινωνικές επιστήμες και παιδικό βιβλίο και μεταξύ αυτών και 5.583 τίτλους βιβλίων από τη συλλογή του Θεόφιλου Βορέα, με αρκετές σπάνιες εκδόσεις και παλαιότυπα βιβλία, μπορεί να καλύψει ένα ευρύτατο φάσμα αναγνωστικών και εκπαιδευτικών αναγκών. Η πρόσβαση σε αυτή τη γνώση γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και οι φίλοι του βιβλίου, ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο, μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να μορφωθούν δίχως κανένα περιορισμό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet