Μήνυμα του Θ. Αμπατζόγλου για τη συμπλήρωση ενός έτους θητείας στον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Μήνυμα του Θ. Αμπατζόγλου για τη συμπλήρωση ενός έτους θητείας στον Δήμο Αμαρουσίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων στη διοίκηση του Δήμου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σημειώνει ότι «συνεχίζουμε μαζί σας την προσπάθεια να ολοκληρώσουμε το όραμά μας»

Ειδικότερα, ο κ. Αμπατζόγλου αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Αγαπητοί μου Συνδημότες,

Αγαπητές Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες,

Συμπληρώνεται σήμερα ένας ακριβώς χρόνος από την ανάληψη της ευθύνης της νέας δημοτικής αρχής της Νέας Εποχής για το Μαρούσι.

Πριν έναν ακριβώς χρόνο αναλαμβάναμε την ευθύνη να οδηγήσουμε το Μαρούσι σε μια Νέα Εποχή με πρόταγμα και άξονα της φιλοσοφίας μας να καταστήσουμε τον πολίτη πρωταγωνιστή!

Προσωπικός μου σκοπός ήταν όλοι οι πολίτες να βιώνουν στον Δήμο μας μια σύγχρονη, φιλική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών. Να εκφράζουμε  τον πολίτη και το δημότη της πόλης μας. Αυτόν για τον οποίο κληθήκαμε με την εντολή του να υπηρετήσουμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του, αξιοποιώντας την κρατική χρηματοδότηση, τους κοινοτικούς πόρους και κάθε σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Τη χρονιά που μας πέρασε καταφέραμε να βάλουμε τις βάσεις για αυτή τη νέα σχέση με τον πολίτη, συνθέτοντας δυνάμεις, ενώνοντας πολιτικό κεφάλαιο για το καλό της πόλης, ερχόμενοι σε καθημερινή επαφή και συνεχείς διαβουλεύσεις με τους πολίτες  στις γειτονιές, αλλά και με όλους τους εκπροσώπους των φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Η χρονιά που πέρασε ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, όπου η πανδημία δοκίμασε την κοινωνική συνοχή και το αίσθημα αλληλεγγύης της μαρουσιώτικης κοινωνίας, όμως καταφέραμε να βγούμε νικητές, βάζοντας πάνω από όλα την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και της στήριξης των πιο αδύναμων και ευπαθών συμπολιτών μας σε αυτή την κρίση.

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, αλλά και της διαμόρφωσης καλύτερων υποδομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, για να στηρίξουμε ουσιαστικά τους μικρούς μαθητές και τη νεολαία του Αμαρουσίου .

Το τεχνικό μας έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και πολλές γειτονιές της πόλης ήδη αισθάνονται και «νοιώθουν» ότι η καθημερινότητά τους βελτιώνεται διαρκώς σε όλα τα επίπεδα και στην καθαριότητα και στη συντήρηση του πρασίνου και στο οδικό μας δίκτυο, με παρεμβάσεις που θα αλλάξουν σταδιακά τη μορφή της πόλης.

Το Μαρούσι μας διαμορφώνεται παρά τις δύσκολες συγκυρίες της εποχής σε ένα πόλο έλξης πολιτιστικών εκδηλώσεων, υψηλού επιπέδου, σε μια πόλη με εξωστρέφεια και έμφαση στον Πολιτισμό και την καινοτομία .

Σύντομα θα καταθέσουμε και θα παρουσιάσουμε ένα πλήρη απολογισμό της χρονιάς αυτής.

Αν με ρωτήσετε αν είμαι ευχαριστημένος από το έργο της δημοτικής αρχής, θα σας πω ότι παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βρήκαμε στον δρόμο μας, βάλαμε ισχυρές βάσεις για να χτίσουμε μαζί τη Νέα Εποχή. Σαφώς μένουν να γίνουν πολλά σε αυτή τη θητεία, ώστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις δημοτικές υπηρεσίες, κάνοντας πράξη τη συμμετοχή και τη διαδραστική σχέση με τον πολίτη, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας του σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο κι αυτό αγωνιζόμαστε να κάνουμε πράξη. Όμως, χωρίς να αποτελεί αυτό δικαιολογία, πρέπει να αποδεχθούμε ότι η μάχη με τον κορωνοϊό και τις συνθήκες που διαμόρφωσε παγκόσμια αυτή η πανδημία, μας πήγε σε αρκετά πράγματα πίσω σε σχέση με τα προγραμματισμένα σχέδια μας στην υλοποίηση του δημοτικού μας έργου.

Οι δημότες μας γνωρίζουν πολύ καλά τις αξίες και τον κώδικα ηθικής δεοντολογίας που διέπει τις σχέσεις μου μαζί τους. Και μπορούν να κρίνουν και να αξιολογούν πορείες και διαδρομές στην τοπική πολιτική μας ζωή. Μόνος κριτής είναι ο δημότης που μπορεί να κρίνει και να διακρίνει όχι μόνο τις προθέσεις, αλλά και το έργο και το αποτέλεσμα των δράσεων και παρεμβάσεων μας στην καθημερινή του ζωή .

Συνεχίζουμε μαζί αυτή τη νέα πορεία και πιστεύω ότι πλέον έχουμε βάλει τα θεμέλια, ώστε η δημοτική λειτουργία μας να είναι σε όλα τα επίπεδα πιο γρήγορη, πιο φιλική και αποτελεσματική και σύγχρονη.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους και το προσωπικό του Δήμου για τη συνεργασία και τη συμβολή του και δεσμευόμαστε όλοι μαζί να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις δημοτικές υπηρεσίες, ώστε αυτές να είναι προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες με σκοπό να ψάχνουν και να βρίσκουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα προσπερνώντας τα προβλήματα σε κάθε λύση.

Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες.

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την εμπιστοσύνη, τη ζεστασιά αλλά και την τιμή που δείχνετε στο πρόσωπο μου και την αγάπη με την οποία περιβάλλετε την παρουσία μου στην τοπική πολιτική ζωή του Αμαρουσίου ως πρώτου πολίτη αυτής της πόλης.

Να είστε βέβαιοι ότι εγώ προσωπικά, οι συνεργάτες μου και η Δημοτική μας Ομάδα συνεχίζουμε μαζί σας την προσπάθεια να ολοκληρώσουμε το όραμά μας και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος αυτής της διαδρομής, αυτής της δημοτικής θητείας, θα πείτε ότι πραγματικά άξιζε η «βόλτα» σε αυτήν τη Νέα Εποχή, για να ολοκληρώσουμε ένα έργο σε όλα τα επίπεδα που θα δημιουργήσει για το Μαρούσι μας την αναγκαία παρακαταθήκη για ένα ποιοτικό άλμα προς το μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet