Μαζί με τον δήμαρχο γιόρτασαν την 25η Μαρτίου τα ΚΑΠΗ
Κοινωνία

Μαζί με τον δήμαρχο γιόρτασαν την 25η Μαρτίου τα ΚΑΠΗ

Τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου γιόρτασαν την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τίμησαν τους ήρωες του ’21 με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε επετειακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα σε εκδήλωση που πραγματοπιήθηκε στο κεντρικό ΚΑΠΗ Αμαρουσίου.

Την εορταστική εκδήλωση τίμησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, και αφού ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στους παριστάμενους για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου, αναφέρθηκε στα πολλαπλά μηνύματα και τον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του ’21, με τους χιλιάδες ανώνυμους που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. «Αυτοί οι ήρωες πρέπει να αποτελούν πρότυπα για τον καθένα μας σήμερα που η ανθρωποκτόνος κρίση δοκιμάζει τις αντοχές του ελληνικού λαού. Και με ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, οδηγώντας τη χώρα μας στη συνέχιση της λαμπρής ιστορικής της πορείας», σημείωσε ο κ. Γ. Πατούλης. Έκανε, επίσης, ειδική μνεία στο ευρύ δίκτυο πρότυπων κοινωνικών δομών που έχει αναπτυχθεί στον Δήμο Αμαρουσίου για τη στήριξη των ευπαθών δημοτών, με την ευγενική προσφορά και αλληλεγγύη των εθελοντών της πόλης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφερόμενος στο έμπρακτο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν, με τη λειτουργία υποστηρικτών δομών για την τρίτη ηλικία και την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης για τη διατήρηση και προαγωγή της υγείας, υπογράμμισε την επέκταση των δομών του ΚΑΠΗ σε κάθε γειτονιά, εγκαινιάζοντας τις επόμενες ημέρες το 6ο παράρτημά του στη γειτονιά του Παραδείσου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Νικόλαος Κάββαλος, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Η επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν αποτελεί μοναχά φάρο αγωνιστικής ενότητας μα και ιστορικό σημείο εθνικής συνειδητοποίησης. Είναι μέγα ορόσημο, είναι ο μεγαλύτερος ίσως σταθμός στην ιστορία όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά και των Βαλκανίων, είναι σελίδα που αποπνέει τόλμη και εθνική υπερηφάνεια γιατί ο λαός σύσσωμος πήρε την ηρωική απόφαση να ξεσηκωθεί εναντίον της οθωμανικής τυραννίας και να διεκδικήσει με το αίμα του την ελευθερία. Μια ελευθερία που αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για να μεγαλουργήσει ξανά ο λαός μας.

»Σε έναν κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο, σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες, καλούμαστε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου. Είναι μηνύματα διαχρονικά που παραμένουν ανεξίτηλα μέσα στον χρόνο. Μηνύματα αληθινά και αιώνια. Μηνύματα ελευθερίας, ανεξαρτησίας, δικαιοσύνης, ισότητας, ισονομίας. Οι Έλληνες αποδείξαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι για θυσίες, αλλά απαιτούμε δικαιοσύνη στην κατανομή των υποχρεώσεων του κράτους. Απαιτούμε, μέσα από τους αγώνες μας, κεντρικές πολιτικές επιλογές που θα ορθώνουν ανάστημα απέναντι στις πιέσεις που δέχεται η χώρα μας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η χορωδία του ΚΑΠΗ τραγούδησε επετειακά τραγούδια, απήγγειλαν ποιήματα  οι κ. Άρτεμις Μέγα και Έφη Μανιάτη, ενώ επετειακές μελωδίες έπαιξε με τη φυσαρμόνικά του το μέλος του ΚΑΠΗ Μάρκος Βιδάλης. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το τμήμα του ΚΑΠΗ, ενώ τη εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο η χορωδία του ΚΑΠΗ.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπούκος και η αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ρένα Χαλιώτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet