To ΣτΕ ακύρωσε τον χαρακτηρισμό του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου ως Πειραματικού, αλλά…
Φωτογραφία: 1gymamar/blog
Κοινωνία

To ΣτΕ ακύρωσε τον χαρακτηρισμό του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου ως Πειραματικού, αλλά…

Ότι δικαιώθηκαν οι γονείς των μαθητών/τριών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου είχαν προσφύγει κατά του υπουργείου Παιδείας και ενάντια σε απόφαση της υπουργού Νίκης Κεραμέως για τη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου της πόλης σε Πειραματικό, υποστηρίζει η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, με τις αποφάσεις 343/2023 και 344/2023, το ΣτΕ ακύρωσε τις πράξεις χαρακτηρισμού του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και του «Μαρασλείου» Αθηνών ως Πειραματικών.

Ωστόσο, το θέμα δεν τελειώνει εδώ, αφού -πάντα σύμφωνα με την παράταξη- «δυστυχώς, η υπουργός Παιδείας, είχε… προνοήσει να εκδώσει ήδη από τις 10 Φεβρουαρίου 2023 νέα Υπουργική Απόφαση [ΥΑ 15744/Δ6, ΦΕΚ Β 705 2023ΦΕΚ 705/Β/10-2-2023] για τη διαδικασία χαρακτηρισμού Πειραματικών Σχολείων, ώστε να αποτρέψει την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και να ακυρώσει στην πράξη τη νίκη των κατοίκων».

«Οι γονείς, με αυτή τη μεθόδευση Κεραμέως, παρά τη δικαίωσή τους, έχουν κι άλλον αγώνα μπροστά τους» τονίζει η παράταξη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, το Δ.Σ. της οποίας καταγγέλλει «τις απαράδεκτες και αντισυνταγματικές αυτές μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ» και καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο «να σεβαστούν και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ελληνικής Δημοκρατίας ως οφείλουν να πράξουν».

Ακολουθούν αναλυτικά οι σχετικές ανακοινώσεις:

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία και ακολουθεί:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet