Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Τελικώς τον Δήμο τον διοικεί η Νομική Υπηρεσία;
Κοινωνία

Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Τελικώς τον Δήμο τον διοικεί η Νομική Υπηρεσία;

Η παράταξή Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, με επικεφαλής την κ. Μαίρη Διακολιού, επισημαίνει ότι -σε ερώτησή της προς τη διοίκηση του Δήμου- επεσήμανε το ζήτημα της οφειλόμενης υποστήριξης των εργαζομένων που είχαν προσληφθεί με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και σήμερα διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και οι οποίοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11 Δεκεμβρίου 2019 είχαν ζητήσει από τον Δήμο να στηρίξει την αγωγή τους, συνομολογώντας την.

Η διοίκηση τότε, παρά τις παραινέσεις της παράταξης, όπως αναφέρει η τελευταία στην ανακοίνωσή της, αρκέστηκε σε προηγούμενη πολιτική απόφαση του Σώματος, διά της οποίας οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν ομόφωνα την επιθυμία τους οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στην εργασία τους ως μόνιμοι υπάλληλοι και παρέπεμψε το αίτημά τους στη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να απαντήσει με νομική διατύπωση.

Ωστόσο, σε απάντηση της ερώτησης που τέθηκε από πλευράς της παράταξης σχετικά με την εξέλιξη του θέματος, η διοίκηση ομολόγησε ότι η Νομική Υπηρεσία αρνήθηκε τη συνομολόγηση, ενεργώντας σε ευθεία αντίθεση από την πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και η παράταξη της κ. Διακολιού καταλήγει σε δύο εκδοχές:

Είτε ότι η Διοίκηση υπερψήφισε την πολιτική απόφαση του Δ.Σ. υπέρ των εργαζομένων για να τους «ρίξει στάχτη στα μάτια» και να μην υποστεί η ίδια το πολιτικό κόστος της άρνησης του αιτήματός τους, κρυπτόμενη στη συνέχεια πίσω από τη Νομική Υπηρεσία, στην οποία έδωσε αντίθετες οδηγίες,

είτε η Διοίκηση του Δήμου «είναι εντελώς αναξιόπιστη» και αρκείται απλώς στο «να διατυπώνει ευχές, που καμία πρακτική ουσία και αξία δεν έχουν».

«Ίσως, όμως, να ισχύουν και τα δύο» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Η παράταξη μας τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της διατήρησης αυτών των θέσεων εργασίας. Έχει αποδειχθεί ότι καλύπτουν απαραίτητες και καθημερινές ανάγκες για υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες. Η κοινωνία της πόλης έχει οικονομικό και κοινωνικό συμφέρον να διατηρηθούν αυτές οι θέσεις. Συνδέονται άμεσα με το να λαμβάνουν υπηρεσίες που παράγονται από το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου. Όπως έχει αποδειχθεί, όταν οι υπηρεσίες απαξιώνονται, λόγω έλλειψης προσλήψεων ή κατάργησης θέσεων εργασίας, παραδίδονται σε μεγαλοεργολάβους, με αποτέλεσμα η ποιότητα των υπηρεσιών να καταρρέει, ενώ το κόστος για την τσέπη των πολιτών να ανεβαίνει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet