Μαρούσι: Eκδήλωση μνήμης για τα 101 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καπετανίδη
Κοινωνία

Μαρούσι: Eκδήλωση μνήμης για τα 101 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καπετανίδη

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε η τελετή επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνου για τα 101 χρόνια από το θάνατο του εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη, στην ομώνυμη πλατεία στο Μαρούσι, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ποντίων της πόλης.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, ο κ. Αμπατζόγλου μίλησε για την εθνική παρακαταθήκη του ήρωα Νίκου Καπετανίδη και το πάθος του για την ελευθερία, τη Δημοκρατία, αλλά και την αυτοθυσία του, που σήμερα μας εμπνέει όλους. Ακόμη, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των συλλόγων που διατηρούν ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά από τη μία αλλά και άσβεστη στη μνήμη όλων των Ελλήνων τη θηριωδία των νεότουρκων απέναντι στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Ακόμη, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Βούλα Βανδώρου, ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για τη στήριξη που προσφέρουν στη λειτουργία του συλλόγου και στη διάδοση της Ποντιακής κληρονομιάς, όπως με την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7/10/22 στο δημαρχείο Αμαρουσίου – προς τιμήν του Ν. Καπετανίδη και συγχρόνως θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Καπετανίδη με τίτλο «Η Δύση του Ποντιακού Ελληνισμού».

Στην επιμνημόσυνη δέηση παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας ΚατσιγιάννηςΓιάννης Νικολαράκος και ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης.

Από την πλευρά του Συλλόγου παρεβρέθηκαν ο εγγονός του Νίκου Καπετανίδη και γενικός γραμματέας Κώστας Καπετανίδης, η αντιπρόεδρος Μαρία Κοσμίδου, ο ταμίας Κωνσταντίνος Μεταξάς, ο έφορος Καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων Παπαδόπουλος Γεώργιος (Υδραίος), η αντικαταστάτρια γενική γραμματέας Τσέτσικα Ελένη, η σύμβουλος Ελένη Αθανασιάδη, καθώς και τα μέλη Γιώργος Μιχαηλίδης και Παναγιώτης Κοσμίδης.

Ο εγγονός του Νίκου Καπετανίδη Χρήστος Καπετανίδης απήγγειλε ποίημα που έγραψε η 17χρονη μαθήτρια Ευαγγελία Κ. Λάππα στις 14 Ιουλίου 2022.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet