Μεγάλη προσέλευση σε μία ακόμη διάλεξη του Ανοιχτού Λαϊκού Παν/μίου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Μεγάλη προσέλευση σε μία ακόμη διάλεξη του Ανοιχτού Λαϊκού Παν/μίου Αμαρουσίου

Μια ακόμη διάλεξη στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αμαρουσίου σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφού και αυτή την φορά πλήθος πολιτών έσπευσε να την παρακολουθήσει.

Η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και δημοσιογράφος, Βασιλική Τσιανίκα, ανέπτυξε το θέμα «Η ψυχική και σωματική υγεία είναι τέχνη».

Η τέχνη ως εκπαίδευση συμβάλλει ιδιαίτερα στην απαιτουμένη αλλαγή την όποια έχουμε όλοι ανάγκη ώστε να προχωρήσουμε τη ζωή μας προς την ευτυχία. Όπως χαρακτηριστικά είπε η κα Τσιανίκα, «ο εγκέφαλος λειτουργεί σαν το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο οδηγείται από τον άνθρωπο, έτσι και ο εγκέφαλος κινείται από εμάς».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίησή του για την θεαματική παρουσία των πολιτών στις διαλέξεις του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου και πρόσθεσε ότι «η παρουσία τους μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς προκειμένου να παρέχουμε υπηρεσίες που συνδυάζουν τη γνώση και ενισχύουν την κοινωνικότητα και την ομαδική σκέψη».

Παράλληλα ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι, «η ψυχική και σωματική υγεία είναι ένα θέμα με ιδιαίτερη σημασία στην εποχή μας, αφού όπως σημείωσε η ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος για την πρόληψη και βελτίωση της υγείας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Η μετάδοση έγκυρων γνώσεων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και η ανάπτυξη δεξιοτήτων στη λήψη αποφάσεων είναι τα θέματα που προβάλλονται από τη σύγχρονη προσέγγιση τέτοιων προγραμμάτων και συμβάλλουν στον έλεγχο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου και της υγείας του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet