Μεγάλη συμμετοχή στον Β΄ κύκλο μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Παν/μίου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Μεγάλη συμμετοχή στον Β΄ κύκλο μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Παν/μίου Αμαρουσίου

Με ανέλπιστη συμμετοχή και με πρωτοφανή λίστα αναμονής ξεκίνησε ο νέος κύκλος μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου του Δήμου Αμαρουσίου, με τίτλο «Ολιστική Ιατρική για ψυχική και σωματική υγεία», όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Την έναρξη των μαθημάτων – εισηγήσεων με θέμα «Τα 4 επίπεδα της Ιατρικής Προσέγγισης: Πώς η σύγχρονη ιατρική μπορεί να προσεγγίσει συνολικά την υγεία και τη νόσο», έκανε ο δρ. Δημήτριος Τσουκαλάς, ιατρός, ερευνητής και συγγραφέας.

Ο κ. Τσουκαλάς στην ομιλία του ανέπτυξε τις νέες αντιλήψεις που επικρατούν για την υγεία και τη διατροφή στο περιβάλλον που ζούμε.

Πριν την έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, με τη στήριξη του οποίου λειτουργεί το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, απηύθυνε χαιρετισμό κατά των οποίον, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Οι αρχές της ολιστικής ιατρικής μπορούν να συνοψισθούν στη φράση ότι ο άνθρωπος είναι πολύ περισσότερο από μια βιολογική μηχανή και γι΄ αυτό, όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα υγείας, δεν πρέπει να περιοριζόμαστε απλά στην αντιμετώπιση ενός βιολογικού συμπτώματος ή μιας κλινικής κατάστασης, αλλά να προσπαθούμε για τη συνολική βελτίωση της κατάστασης της υγείας του ανθρώπου. Η αντιμετώπιση αυτή δεν είναι προσωπική. Είναι αυτή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέτει ως πρότυπο, όταν ορίζει την Υγεία όχι απλώς σαν την κατάσταση του ανθρώπου, στην οποία δεν υπάρχει αρρώστια ή αναπηρία, αλλά ως την κατάσταση πλήρους σωματικής, πνευματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας.

»Με άλλα λόγια ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή πνευματική – ψυχική, σωματική οντότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δηλαδή δεν μπορούμε να ομιλούμε μόνο για παθήσεις, αλλά για ανθρώπινες υπάρξεις σαν σύνολο.

»Πρέπει να διευκρινισθεί ότι ο όρος Ολιστική και Ολοκληρωμένη Ιατρική, συχνά περιγράφει αρκετές, διαφορετικές σε κάποια σημεία μεταξύ τους μεθοδολογικές προσεγγίσεις, που μοιράζονται την παραπάνω άποψη για την υγεία του ανθρώπου. Οι προσεγγίσεις αυτές αποτελούν τους “κλάδους” της Ολιστικής και Ολοκληρωμένης Ιατρικής, κάθε ένας από τους οποίους έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην αντιμετώπιση κάποιων παθολογικών καταστάσεων.

»Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος αφού αυτή η συγκλονιστική παρουσία εκατοντάδων πολιτών και η εμπιστοσύνη τους, μας δίνει δύναμη να ανταποκρινόμαστε με ακόμα περισσότερες αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους δημότες μας».

Τον Β΄ κύκλο διαλέξεων παρακολουθεί και ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, διεθνής αναλυτής Ποδοσφαίρου και μέλος της FIFA για την ανάδειξη του κορυφαίου παίχτη της Χρυσής Μπάλας, Μάνος Σταραμόπουλος. Όπως ενημερώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, ο κ. Σταραμόπουλος συγχαρεί τον κ. Πατούλη για αυτήν του την πρωτοβουλία της ίδρυσης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου για τη συνεχή επιμόρφωση των πολιτών σε όλες τις ηλικίες κάτι το όποιο, όπως είπε, είναι θεσμοθετημένο και ενσωματωμένο στα εκπαιδευτικά συστήματα των ευρωπαϊκών χωρών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet