«Μετεξεταστέοι» για το 16ο Δημοτικό Σχολείο
Κοινωνία

«Μετεξεταστέοι» για το 16ο Δημοτικό Σχολείο

Πολιτεία και δημοτική αρχή Αμαρουσίου μένουν προς το παρόν «μετεξεταστέοι» σε ό,τι αφορά τη χρονίζουσα εμπλοκή με τις επείγουσες επισκευές που χρειάζονται οι ετοιμόρροπες αίθουσες του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου. Το θέμα έρχεται κι επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και το μόνο που προκύπτει κάθε φορά είναι η ένταση και οι καυγάδες μεταξύ γονιών και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στη συνεδρίαση της Τρίτης 31 Μαρτίου 2015, με τα… αίματα να ανάβουν εντός και, κυρίως, εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων της Βασ. Σοφίας. Αφορμή στάθηκε η συζήτηση επί του 11ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, για την απόδοση της πρώτης δόσης από τον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΦΗΧ) για την κάλυψη λειτουργικών κι άλλων αναγκών των Σχολικών Επιτροπών.

Θανάσης Φωτόπουλος
Θανάσης Φωτόπουλος

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάσης Φωτόπουλος ρώτησε, για πολλοστή φορά τη δημοτική αρχή, για το πώς αντιμετωπίζει τα «σημαντικά προβλήματα με τις ελλιπέστατες υποδομές» στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, τα οποία -όπως τόνισε- παρουσιάζουν «άθλια εικόνα». Και όπως ήταν φυσικό εστίασε στο πρόβλημα του 16ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς είχε μεσολαβήσει νέα συνάντηση μεταξύ του αρμοδίου αντιδημάρχου Δημήτρη Καρλαύτη και εκπροσώπων των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ).

Εξώδικο στις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.
Δημήτρης Καρλαύτης
Δημήτρης Καρλαύτης

Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών εξήγησε ότι έχει ζητηθεί από την εταιρεία εξουσιοδότηση για να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει τις διαδικασίες νομιμοποίησης των αυθαίρετων αιθουσών, ώστε εν συνεχεία να βγουν οι απαραίτητες άδειες εργασιών και να προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, έχει σταλεί και εξώδικο στις Κτηριακές Υποδομές προκειμένου να πιεστούν, έως την προσεχή Πέμπτη (2/4/2015) να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες από την πλευρά τους. Ο κ. Δ. Καρλαύτης διαβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι σε κάθε περίπτωση η διοίκηση δεσμεύεται να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες επεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα έως το τέλος του καλοκαιριού.

Από την πλευρά του και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης έκανε λόγο για “τελευταία γραμμή” την προσεχή Πέμπτη, οπότε και το θέμα θα πρέπει πλέον να έχει επιλυθεί από πλευράς Κτηριακών Υποδομών.

«Φέρτε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεσμευτείτε για το χρονοδιάγραμμα»
Πέτρος Κούκουζας
Πέτρος Κούκουζας

Στο θέμα παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Πέτρος Κούκουζας, ο οποίος κάλεσε τη διοίκηση να φέρει, στην πρώτη συνεδρίαση του Σώματος, μετά το Πάσχα, θέμα για την αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου, προκειμένου να ενταχθεί το απαραίτητο κονδύλι για τις επισκευές στο σχολείο. Μάλιστα, επικαλούμενος προηγούμενες δηλώσεις του κ. Δ. Καρλαύτη, ο κ. Π. Κούκουζας πρόσθεσε σκωπτικά ότι με αυτόν τον τρόπο «ο αντιδήμαρχος θα αποφύγει και την παραίτησή του…».

Στο αίτημα του κ. Π. Κούκουζα συνηγόρησε και ο κ. Θ. Φωτόπουλος, ο οποίος ωστόσο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι σε περίπτωση που η διοίκηση δεν φέρει το θέμα στο Σώμα και δεν δεσμευτεί πάνω σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαραίτητων επισκευών, θα καλέσει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κώστας Βλάχος: “Όχι στο θέατρο πλειοδοσίας ευαισθησίας”
Κώστας Βλάχος
Κώστας Βλάχος

Ο επικεφαλής της παράταξης Μαρούσι η Πόλη μας έκανε λόγο για “θέατρο πλειοδοσίας”, από πλευράς τόσο της διοίκησης όσο και της μείζονος μειοψηφίας, αναφορικά με το ποιος είναι περισσότερο ευαίσθητος στα θέματα των ελλείψεων στις σχολικές υποδομές. Ο κ. Κώστας Βλάχος τόνισε ότι περιμένει από τη νέα σχολική χρονιά να έχει λυθεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και δύο χρόνια το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση “θα μας βρείτε απέναντι”.

Νέος κύκλος έντασης
Θανάσης Βλαχοπιώτης
Θανάσης Βλαχοπιώτης

Για μία εικόνα «που δεν τιμά την πόλη και δεν κάνει κανέναν να αισθάνεται υπερήφανος» έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Θανάσης Βλαχοπιώτης, αναφερόμενος στο 16ο Δημοτικό, προσθέτοντας ότι η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για να πιέσει τις Κτηριακές Υποδομές να «ξεμπλοκάρουν» τις διαδικασίες. Ωστόσο, το σχόλιό του προς τους συμβούλους της δημοτικής παράταξης της μείζονος, Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, να παρέμβουν στη «φιλική» προς αυτούς κυβέρνηση, ώστε να πιεστούν οι «κεντρικά ελεγχόμενες» Κτηριακές Υποδομές, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα έδρανα της μειοψηφίας, καθώς και από τους παριστάμενους γονείς παιδιών που φοιτούν στο 16ο Δημοτικό Σχολείο.

Η ένταση διατηρήθηκε για κάμποση ώρα εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον κ. Θ. Βλαχοπιώτη να προκαλεί-προσκαλεί τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος «να πάμε όλοι μαζί αύριο να διαμαρτυρηθούμε έξω από το γραφείο του υπουργού», τους τελευταίους να ανταπαντούν στο ίδιο ύφος και, βέβαια, να μη βρίσκεται πουθενά η λύση.

Το «εκρηκτικό» κλίμα μεταφέρθηκε στον χώρο υποδοχής του δημαρχείου, με οξείες αντιπαραθέσεις γονέων και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Αντιπαραθέσεις που μόνο οριστική λύση δεν μπορούν να δώσουν σε ένα πρόβλημα, η λύση του οποίου βρίσκεται ακόμη στον… αέρα. Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσουν νηφαλιότερες και κυρίως δυναμικότερες αντιδράσεις, ιδιαίτερα από πλευράς δημοτικής αρχής, ώστε όντως από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του 16ου Δημοτικού Σχολείου να μπορέσουν να κάνουν τα μαθήματά τους υπό πολιτισμένες συνθήκες…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet