Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Θωρακίζουμε την υγεία μας με χιούμορ και μουσική»
Κοινωνία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Θωρακίζουμε την υγεία μας με χιούμορ και μουσική»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Θωρακίζουμε την υγεία μας με χιούμορ και μουσική», με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με τον ιατρό – δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου dr. Στέφανο Τσιπουράκη, στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, μίλησε για τη σημασία της πρόληψης στη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας και δίνοντας το πλαίσιο των επόμενων δράσεων που θα εξελιχθούν στην πόλη, υπογράμμισε:

«Μέσα από αθλητικές δραστηριότητες θα επιδιώξουμε τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, προλαμβάνοντας μυοσκελετικά και ψυχογενή προβλήματα. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν, ώστε να έχουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει».

Ο ιατρός – δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Τσιπουράκης αναφερόμενος στο θέμα της εκδήλωσης τόνισε ότι «σύντομα θα οργανώσουμε αθλητικές εκδηλώσεις για μεγαλύτερες ηλικίες, σε υπαίθριους και κατάλληλα οργανωμένους εσωτερικούς χώρους, υπό την καθοδήγηση έμπειρων γυμναστών και φυσιοθεραπευτών, ώστε σε συνδυασμό με τη χαρά που προσφέρει η άθληση, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Στην επιμορφωτική ημερίδα καταξιωμένοι επιστήμονες ανέπτυξαν μία σειρά από σημαντικά θέματα υγείας. Ειδικότερα:

Ο dr. Δημήτρης Γουλές, ρευματολόγος – συγγραφέας, μίλησε για το Αυχενικό Σύνδρομο, Οσφυαλγία –Δισκοπάθεια, ο dr. Αντώνης Παρτσινέβελος, MSc χειρουργός – ορθοπαιδικός, ανέπτυξε το θέμα της Οστεοπόρωσης, Πρόληψη και Θεραπεία και ο Δημήτρης Καραϊσκος, ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής αναφέρθηκε στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης.

Η εκδήλωση άνοιξε με τις καλύτερες γελοιογραφίες του Dr Fun, που με το χιούμορ του χάρισε άπλετο γέλιο στους παρευρισκόμενους και έκλεισε με ζωντανή ελαφρά λαϊκή μουσική που ενθουσίασε το κοινό.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο προσφάτως τιμηθείς με Νόμπελ Μαθηματικών, καθηγητής των Πανεπιστημίων Πρίνστον και Ζυρίχης Δημήτριος Χριστοδούλου, προσωπικός φίλος του κ. Τσιπουράκη, καθώς και εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου της πόλης.

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρώτας, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη, ο πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet