Με κάθε επισημότητα το Μαρούσι απέτισε φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821
Κοινωνία

Με κάθε επισημότητα το Μαρούσι απέτισε φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821

Με κάθε επισημότητα και παρουσία εκατοντάδων πολιτών το Μαρούσι γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, αποτίοντας φόρο τιμής στους ένδοξους αγωνιστές του 1821.

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών, των προσκόπων, των οδηγών, των εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης, ενώπιον των μελών της διοίκησης, του Δημοτικού Συμβουλίου, του ιερού κλήρου και των τοπικών Αρχών.

Προηγήθηκε η καθιερωμένη ιερή δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων.

Εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σπύρος Σταθούλης, καθώς ο κ. Πατούλης ανήμερα της Εθνικής Επετείου βρισκόταν στις ΗΠΑ εκπροσωπώντας την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον, με αφορμή την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης μιλώντας για τη θυσία των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 τόνισε την ανάγκη να κερδίσουμε ξανά τη χαμένη ελευθερία κι αξιοπρέπεια μας.

Μεταξύ άλλων σημείωσε:

«…Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη θυσία των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821. Να καλλιεργήσουμε, να αναπτύξουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την εθνική μνήμη σε μια εποχή κατά την οποία έχει υποβαθμιστεί η γνώση και η μελέτη της ιστορίας. Τα σημερινά δεδομένα της παιδείας μας δυστυχώς έχουν οδηγήσει τον λαό μας και κυρίως τη νέα μας γενιά σε άγνοια σημαντικών γεγονότων και προσωπικοτήτων της Ελληνικής Ιστορίας. Κι αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί.

»Η προβολή των αρετών αυτών των σημαντικών προσώπων, που έγραψαν με τον αγώνα τους ένδοξες σελίδες στην Ιστορία της Πατρίδας μας κι έβαλαν τις βάσεις για τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρός δεσμός ενότητας για τον πολύπαθο λαό μας. Να αποτελέσει οδηγό και σύμβολο τόσο για το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, όσο και για τους πολίτες.

»Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η Πατρίδα μας τη δύσκολη αυτή περίοδο έχει ανάγκη από ηγετικές προσωπικότητες. Και μπορεί να μην γεννιούνται εύκολα προσωπικότητες σαν αυτές των αγωνιστών της Επανάστασης του ΄21, όμως είναι βέβαιο ότι μπορούν και σήμερα στην Ελλάδα να υπάρξουν πρόσωπα που θα επιτύχουν να εμφυσήσουν στον λαό μας αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, να αξιοποιήσουν την πλούσια κληρονομιά που μας προσφέρει η ιστορία και ο πολιτισμός μας, να επιδείξουν πνεύμα εθνικής συναίνεσης, συνεννόησης και συνεργασίας, για να πάρουμε και να υλοποιήσουμε στη συνέχεια τις δύσκολες, αλλά αναγκαίες πολιτικές, που θα μας βγάλουν οριστικά από όσα μας κρατούν ακόμη υπόδουλους.

»Ποτέ δεν είναι αργά για να κερδίσουμε ξανά τη χαμένη μας ελευθερία κι αξιοπρέπεια. Αρκεί να το αποφασίσουμε».

Η Μεικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου και δημοτικοί σύμβουλοι ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο

Ακολούθως, στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» έδωσε μία υπέροχη επετειακή συναυλία, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Όλγας Αλεξοπούλου, με τον καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου, Μανώλη Παπαγιάννη, στο πιάνο.

Την εκδήλωση άνοιξε η αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη, η οποία ευχόμενη σε όλους «Χρόνια Πολλά» για τη διπλή γιορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αναφέρθηκε στη σημασία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου, υπογραμμίζοντας ότι οφείλουμε να τη γιορτάζουμε με λαμπρότητα κάθε χρόνο, καθώς στη μακραίωνη ιστορία του τόπου μας είναι συνδεδεμένη με τη γέννηση του νεοελληνικού κράτους.

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Βραχνός, και οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι τραγούδησαν μαζί με τη Χορωδία τον Εθνικό Ύμνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet