Με το βραβείο «Προσωπικότητα 2014-2015» τιμήθηκε ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Με το βραβείο «Προσωπικότητα 2014-2015» τιμήθηκε ο Γ. Πατούλης

Με το βραβείο «Προσωπικότητα 2014-2015» τιμήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, στην 7η απονομή των βραβείων από την Κερκυραϊκή Ένωση Nομού Πειραιά, σε συνεργασία με την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Κόρφου.

Ο κ. Πατούλης τιμήθηκε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «για τη μεγάλη προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που υπηρετεί με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και  για τη σημαντική συνεισφορά του στο ιατρικό λειτούργημα».

Η απονομή των βραβείων σε προσωπικότητες που ξεχώρισαν το 2014 στα Γράμματα και στις Τέχνες, στην Επιστήμη, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Εκπαίδευση, στον Επιχειρηματικό τομέα και στο Κοινωνικό Έργο, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, υπό  την αιγίδα της Ένωσης Δημοσιογράφων Ευρωπαϊκού Τύπου, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015.

Το βραβείο εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος δεν ήταν εφικτό να παραστεί στην τελετή βράβευσης, καθώς ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ παρίσταντο στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις της Ένωσης στον Βόλο, ενόψει του  Ετήσιου Συνεδρίου, παρέλαβε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αμαρουσίου Νικόλαος Πέππας μεταφέροντας τις θερμές ευχαριστίες  και τον χαιρετισμό του κ. Πατούλη.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Πατούλη, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Είναι ιδιαίτερη η τιμή να μου απονείμετε το βραβείο “Προσωπικότητα 2014- 2015” για την προσφορά μου στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το έλλειμμα στη λειτουργία του κοινωνικού κράτους, που διογκώθηκε λόγω της κρίσης, υπαγορεύει την ανάληψη ενεργού ρόλου από μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τους περιορισμένους πόρους που διαθέτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, στο πλαίσιο πάντα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

»Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος της Τ.Α. να αφουγκράζεται τα προβλήματα των δημοτών και να βρίσκεται δίπλα τους. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς όφελος των πολιτών, συμπληρωματικά με την Πολιτεία. Ακόμη και η πιο μικρή βοήθεια, ακόμη και μια ώρα εθελοντικής προσφοράς στις δράσεις μας, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει ελπίδα κι ανακούφιση σε κάποιον συνάνθρωπό μας.

»Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, να βάλουμε φρένο στην κοινωνική αποσύνθεση, στην απογοήτευση και στο αδιέξοδο τόσο χιλιάδων ανασφάλιστων συμπολιτών μας που δεν μπορούν να διαθέσουν ούτε τα στοιχειώδη για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

»Μέλημά μας είναι να μην υπάρχει κανένας συμπολίτης μας που λόγω οικονομικής αδυναμίας στερείται το φαγητό, το φάρμακο, την απαραίτητη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Το έργο αυτό πραγματοποιούμε μέσα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, στον οποίο προεδρεύω και τα οδοιπορικά υγείας σε όλη την Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στην επίτευξη του στόχου αυτού. Θα συνεχίσουμε μέσα από την ΚΕΔΕ να ενισχύουμε το οπλοστάσιο της Κοινωνικής Προσφοράς των Δήμων, στην καθημερινή μάχη για τη στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη».

Στην τελετή βράβευσης συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Νομού Πειραιά Δημήτριος Μουζακίτης, ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης Κωνσταντίνος Αναστόπουλος και η πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κόρφου Ευθυμία Χρυσικοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet