Με χορό και γλέντι έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου
Κοινωνία

Με χορό και γλέντι έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου

Στην αίθουσα του κρητικού κέντρου «ΑΟΡΗ» των Μερτζάνηδων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Φλεβάρη 2022, ο ετήσιος χορός και η κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου Αττικής «Ο Κρηταγενής Ζευς».

Με παρουσία πλήθους μελών και φίλων του συλλόγου που συγκεντρώθηκαν από το Μαρούσι και άλλες περιοχές της Αττικής, ο προϊστάμενος αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου Χρυσόστομος Στεφανιδάκης ευλόγησε τη βασιλόπιτα.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου, ο πρόεδρος Κωστής Σηφάκης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε υγεία και ειρήνη και έκοψε το πρώτο κομμάτι της βασιλόπιτας. Κόβοντας κομμάτια από την βασιλόπιτα, ευχές απεύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Κεχρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου Πέτρος Κόνιαρης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών
Κρητικών Σωματείων Μανώλης Πατεράκης.

Στη συνέχεια τα ταλαντούχα, χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, παιδικά και ενηλίκων, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου κρητικών χορών Βασίλη Μουρτζανού, παρουσίασαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς. Μοιράστηκε βασιλόπιτα, χορηγία της τράπεζας Χανίων, σε όλους τους παρευρισκόμενους και ο τυχερός που βρήκε το φλουρί παρέλαβε μια εικόνα, πιστό αντίγραφο της Παναγίας Αντιφωνήτριας Μυριοκεφάλων Ρεθύμνης, που φιλοτέχνησε και χάρισε ο Νίκος Αγγελάκης. Στη λαχειοφόρο αγορά που έγινε οι τυχεροί κέρδισαν δώρα που προσέφεραν οι φίλοι της Ένωσης, Κάββαλος Κώστας, Ανδρέας Πιοτογιαννάκης, Μιχάλης Πυλαρινός και ο πρόεδρος του Ατρομήτου Αθηνών Αντώνης Πατατανές. Ο κόσμος γλέντησε και χόρεψε μέχρι το πρωί, με κρητική μουσική και τραγούδια από τον Αχιλλέα Δραμουντάνη και το συγκρότημα του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet